DOLAR 32,3419 0.19%
EURO 35,1208 -0.19%
ALTIN 2.238,05-0,23
BIST %
BITCOIN 2058412-6,33%
Çankırı

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

164 okunma

2019-2020 İlköğretim haftası kutlamaları İstiklal Yolu İlkokulu’nda yapıldı

ABONE OL
17 Eylül 2019 09:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün
2019-2020 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programı saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ve Çankırı İstiklal Yolu İlkokulu’nda kutlama gösterileri ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program İstiklal Yolu İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine “Aramıza Hoş Geldiniz” çiçeğini sunulması ile başladı.
1-C sınıf öğrencilerinden Aylin Göktaş “Açıldı Okulumuz” adlı şiiri okudu ve ardından 4-B sınıfı öğrencilerinden Zehra Astarlıoğlu “okulumuz” adlı şiirini okudu.
1. Sınıf öğrencilerini temsilen Fatma Buğlem İri bir konuşma yaptı.
Velileri temsilen İstiklal Yolu İlkokulu aile birliği başkanı Öznur Kaynak konuşma yaptı.
Kaynağın ardından Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk konuşma yaptı.
Öztürk, “Yeni bir başlangıç ile birlikte, güzel çalışmalara imza atacağımız eğitim yılının ikinci haftasında, siz değerli misafirlerimizle, gelecekte ülkemizin idaresinde söz sahibi olacak çocuklarımıza yeri geldiğinde rehberlik, yeri geldiğinde önderlik ederek onları yetiştirecek değerli meslektaşlarımla ve ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de eğitim ve bilim alanında çığır açacak olan çocuklarımızla birlikte olmanın, heyecanı ve gururu içerisinde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
2019-2020 eğitim öğretim yılının başta çocuklarımız olmak üzere millî eğitim ailesine, siz değerli velilerimize, öğrencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
Kıymetli misafirler,
Atatürk’ün belirlediği vizyona ulaşmak için eğitim süreçleri dahilinde yaz tatili süresince de devam eden hazırlık ve planlama çalışmalarımız tamamlanmıştır. İlimiz genelinde 27.986 öğrencimiz; 181 kurumumuzda, 1.715 meslektaşımızın rehberliği, 900 personelimizin yanı başımızdaki desteği ile eğitim ve öğretimlerine başlamışlardır. İlimiz genelinde 244.454 ücretsiz ders kitabı dağıtımı tamamlanmış, 2.251 öğrencimize taşıma imkanı sunulmuş, 357 öğrencimize sıcak öğle yemeği hizmeti sağlanmış, okullarımızın donatım ihtiyaçları ve 36 okulumuzun onarımı 4.210.000,00. TL ile tamamlanmış, hiçbir öğrencimizin ilimiz genelinde yurt problemi kalmamıştır. Atama döneminde ilimiz kadrolarına farklı branşlarda 98 öğretmenimiz/meslektaşımız daha katılmıştır.
Saygı değer misafirler, ilimizde 21.891.548,00 TL bedelle yapılan 2 ilkokul, 2 ortaokul ve 1 anaokulumuzda okulların açılması ile birlikte hizmete girmiştir. Bugün açılışı yapılacak olan 6.974.932.00 TL maliyetli, 24 derslikli, kurtuluş savaşında önemli hizmetler veren şehrimizin ve bölgenin sembolü olan İstiklal Yolu ismiyle özdeşleşmiş ilkokulumuz- İstiklal Yolu İlkokulumuz bunlardan bir tanesidir. Yapımı tamamlanan okullarımızla birlikte yeni okullarımız Şehit Yücel Karahasan Ortaokulu, Şehit Hilmi Bıyıklı İlkokulu, Hazım Dağlı İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu ve Nasrettin Hoca Anaokulu isimleriyle Sayın Valimizin onaylarıyla hizmete girmişlerdir. FATİH Projesi kapsamında uygulanan ve okullarımızda ihtiyaç fazlası durumundaki 185 adet etkileşimli tahtanın ilimiz ve ilçelerimizdeki ihtiyaç duyulan sınıflara montaj işlemleri de yaz sezonunda tamamlanmıştır. Yeni açılan İstiklal Yolu İlkokulumuzda da etkileşimli tahta montaj işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde 3 spor salonu, 2 adet yurt, imam hatip ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Ziraat Meslek Lisesi, anaokulu yapım çalışmaları ise devam etmektedir.
2023 hedeflerimiz arasında yer alan ikili eğitimi sonlandırma çalışmaları kapsamında bu sene alınan tedbirler ve yeni açılan okullarımızla Mehmetçik Ortaokulunun ikili eğitimden tekli eğitime geçişi sağlanmıştır.
Ortaya konulan projelerle 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda adım adım hedeflerimize ulaşıyoruz. Geçtiğimiz dönem ortaya konulan başarılı çalışmalar kendini göstermiş , Ölçme Değerlendireme- Beyaz Bayrak Beslenme Dostu Okul- AB Projeleri – LGS ve Üniversite sınavları, Yerel ve ulusal projeler gibi pek çok alanda ilerleme kaydedilmiştir. Çocuklarımızın bugünü ve geleceği için; değerlerimize dayalı eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.
Saygıdeğer meslektaşlarım,
Biliyorum ki; hepiniz sorumluluklarınız doğrultusunda üstün bir gayret bilinciyle hareket etmektesiniz. Çocuklarımız sizlerin bu gayret ve özverili çalışmalarınız ile toplum ve dünyadaki değişim ve gelişmelere bir adım önde başlayabileceklerdir.
Omuzlarımızda insan yetiştirmek gibi büyük bir sorumluluğun vebalinin olduğunun bilincindeyiz. Bizler “İnsanın insan gölgesinde yetiştiğini” çok iyi biliyoruz.
Değerli eğitim yöneticileri,
Eğitim sistemini işleten, onun varlığını etkili bir şekilde sürdürmesini sağlayanların siz kıymetli yöneticiler olduğu unutulmamalıdır. Çünkü okullar eğitim sisteminin topluma açılan penceresidir.
Değerli veliler,        
Çocukların eğitim ortamındaki gelişiminde en temel ilkelerden birisi, öğretmenlerin, öğrencilerin, idarecilerin ve ailelerin bu süreçte hep birlikte yer almasıdır. Çocukların okul ortamında kazandıkları becerilerin ev ortamında pekiştirilmesi ve geliştirilmesi, okul-ev tutarlılığının sağlanması ve ailelerin okul ortamının etkili bir ferdi haline gelebilmesi eğitim sürecinin en önemli hedefidir. Çocuklarımızın duygusal ve toplumsal etkileşimleri okul ortamında olduğu kadar aile ortamında da güven ve sevgi içerisinde büyümelerine bağlıdır.
Sevgili öğrenciler,
Artık ilk öğretmeniniz olan anne- babalarınızdan; büyük anne- büyük babalarınızdan sonra okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlerimize emanetsiniz.
Sizler daha ilk gün sıra olurken öğrenirsiniz başkalarının hakkına saygı duymayı, öğretmenleriniz sınıflara girdiğinde ayağa kalkarak bilgiye ve büyüklere olan saygıyı öğrenirsiniz. Toplum içerisinde konuşmayı, söz alarak bir şeyler ifade etme medeni cesaretini öğrenirsiniz sınıflarda. Saygılı olmanın, insanları sevmenin, sabırlı olmanın her anını yaşar yaşatırsınız sınıflarda.
Sevgili Öğrenciler,
Sizler için fırsat yuvası olan okullarımız ancak sizlerin istekliliği ve çalışma azminiz ile anlam bulacaktır. Eğer ki sizler vatanı ve milleti için en güzel şekilde hizmet etmek, başarılı bireyler olmak istiyorsanız, okulunuza sahip çıkmalı öğretmenlerinizin rehberliği doğrultusunda gereken çalışma azmini göstermelisiniz.
Tüm hazırlıkların tamamlandığı ilimizde, tüm süreçlerde yardım ve destekleriyle moral ve motivasyonumuzu artıran Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, İl müdürlerimize, kurum yöneticilerimize , öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisinde olan dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, torunlarına sahip çıkan ninelerimize, mahallelerde gören gözümüz işiten kulağımız olan muhtarlarımıza, öğrencilerimizi taşıyan şoförlerimize, her daim yanımızda hissettiğimiz esnaflarımıza, birlikte çalışmaktan kıvanç duyduğum mesai arkadaşlarıma, her şart ve ortamda fedakarca gayret eden eğitim çalışanlarımıza, velilerimize , basın mensuplarımıza ve gelecek kaygısı taşıyan Çankırı Halkı’na teşekkür eder, yeni ders yılının İlimiz ve Ülkemize hayırlı olması, tüm çocukların neşe ve huzurlarının daim, bahtlarının açık olmasını temenni eder, vefat eden öğretmenlerimize Mevla’dan rahmet dilerim.
Bu vesile ile her zaman şükran duygusu ile anacağımız Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Şehitlerimize ve Gazilerimize minnet ve şükranlarımı, ailelerine de hürmetlerimi sunuyor, 19 Eylül Gaziler Gününü ve Çankırı’mızın geleneksel kültürünün mihenk taşı olan yaranlarımızın 32. Ahilik Haftasını da gönülden kutluyor, saygılar sunuyorum.” diyereksözlerine son verdi.
Öztürk’ün ardından Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Özgür Türk konuşma yaptı.
Türk konuşmasında, “öncelikle bakanımız sayın Ziya selçuk’un selamlarını getirdim sizlere bilindiği üzere sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 vizyonu kamuoyu ile paylaşılmıştır. bu vizyonda bir yandan Mansur medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma iddiamız doğrultusunda değişim hedeflerimiz açıklanmış diğer yanına Bu hedeflere giden yol haritamız ortaya konulmuştur geçtiğimiz eğitim öğretim yılanlarda toplumumuzun tüm taraflarıyla yoğun bir çalışma yapılmış ve eğitim vizyonumuz uygulama süreçleri tamamlanmıştır. akademik becerilerin yanında sanatsal sportif ve sportif açıdan da başarılı olmaya önem verilmektedir değişim vizyonumuzu bileşenlerini uygulamaya taşımak üzere birçok çalışma yapılmaktadır. Bunlardan bazıları bu yıl uygulamaya konulacak olan tasarım beceri atölyeleri, müze ve okul dışı öğrenme alanları, okul profili ve değerlendirme, mesleki ve teknik eğitim sektörleri ile yapılan işbirliği çalışmalarıdır.”dedi.
Türk’ün konuşmasının ardından okul gösteri gruplarının renkli gösterileri sergilendi.
İstiklal olu ilkokulu’nun açılışını yapan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş el boyama etkinliğine katıldılar.
Sonrasında Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve diğer protokol üyeleri sınıflara girerek ilkokul 1. Sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek onlarla küçük sohbetler ettiler ve Çankırı Kalesi adlı kitaplar dağıttılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.