DOLAR 19,0744 0.24%
EURO 20,5424 -0.47%
ALTIN 1.220,240,03
BIST %
BITCOIN 537673-1,71%
Çankırı

KAPALI

19:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

128 okunma

Alp Arslan’ın efsane Komutanı Emir Karatekin

ABONE OL
8 Mayıs 2021 15:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şükrü Altın: Bu roman tarihi kaynaklar araştırılarak tamamen ilmi çerçeve içerisinde yazıldı

Çankırılı Senarist, Araştırmacı Tarihçi Yazar Şükrü Altın’ın yeni kitabı “Emir Karatekin Selçuklu Efsanesi” kitabı çıktı.

Gazetemizi ziyaret ederek kitabını tanıtan Altın, “Alp Arslan’ın efsane komutanı Emir Karatekin. Daha önce yazılamamış bir roman. Türkiye’de bir ilk. Emir Karatekin’in serüvenini okurken kah sevinecek kah üzüleceksiniz.  Dahası bu kitapta, Emir Karatekin’in silah arkadaşları Süleyman Şahların, Artuk Beylerin, Danişmend Ahmed Gazilerin, Saltuk Beylerin ve Çaka Beylerin müthiş cenkleriyle ruhunuzun  coştuğunu göreceksiniz. Hayatın ıstırabına dayanamayanlar canlı kanlı bir macera yaşayacaklardır. Bu roman tarihi kaynaklar araştırılarak tamamen ilmi çerçeve içerisinde yazıldı. Amacımız tarihe  sahip çıkmak, tarihi heyecanı yeniden yaşatmak, unutulanları hep birlikte hatırlamaktı. Çankırı’da Emir Karatekin’i unutmayacağız.” dedi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmail Silahsız, Şükrü Altın’ı tebrik ederek romanın hayırlı olmasını temenni etti. Altın’ın daha önceden yayımlanmış 18 eseri daha bulunuyor.
Çankırılı yazar Şükrü Altın, Emir karatekin Selçuklu Efsanesi isimli kitabını şöyle açıkladı, “Oğuz Türk’ü… 
Oğuzların bir gözü Orta Asya’dayken, diğeri hep Diyar-ı Rum’da (Anadolu) oldu. Bir kısmı Semerkant, Buhara civarında at koştururken; diğer kısmı Anadolu’yu Türk yurdu hâline getirmek için fetihlere çıktı.
Gelin bu fetihlere siz de şahit olun ve tarihe susamışlığın verdiği hararetle kavrulmak yerine, Selçuklu’yla susuzluğunuzu giderin.”

Önsöz
Kırılmayan bir mızrak ucu mu kaldı? 
Savaşmayan bir alperen, bir bacı mı kaldı? 
Zafer coşkusuyla unutulmayan acı mı kaldı? 
Bak ey gönül, yazılan destana bak…
Bellerinde işlemeli kılıçlarla rüzgâr gibi giden süvarilerin komutanı Emir Karatekin’in destanıydı bu… 
 “Kanım damla damla akarak ben de şehit olayım,” diyen Karatekin’in destansı romanı kıyamet sabahına kadar sürecektir.  
Bir de aşk hikâyesi…
Türk mefkûresi ve dünya nizamı dâvâsının büyük temsilcilerinden olan Emir Karatekin’in vatan mücadelesi unutulmayacaktır. Onun hayatı fetihti, destandı, nağmeydi, romandı.
1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra birçok Türk beyi, Sultan Alp Arslan tarafından Anadolu’nun fethiyle görevlendirildi. Anadolu’da Türk rüzgârı estirmeye azmetmiş olan bu beyler sayesinde, fetihler birbiri ardına gerçekleşti. Anadolu toprakları üzerinde; Anadolu Selçuklu Devleti’nin yanı sıra, Danişmendliler, Saltuklular, Mengücüklüler ve Artuklular başta olmak üzere çok sayıda beyliğin temelleri atıldı. Bu beylikler kısa sürede Anadolu’yu Türk yurdu hâline getirdiler. 
Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın, 1074 senesinde İstanbul’un ensesine kadar yaklaşarak İznik’i fethedip Anadolu Selçuklu Devleti’ni kurması dünya tarihini salladı. Öyle savaşlar yaşandı ki binlerce Türk, Anadolu topraklarında şehit edildi. Şehit ve evliya mezarları, toprak oldu, destan oldu, türbe oldu.
Türbeler etrafında millî, dinî destanlar, menkıbeler ve efsaneler teşekkül etti. Bu topraklar için Türkler kızıl kanlara bulandı, kanlarıyla bu topraklara ruh kazandırdılar. Vatan bu suretle meydana geldi. 
Ya Emir Karatekin?
Haritaları altüst eden Selçuklu Beyi…
Vasiyetnamesini kefenine yazan Türk…
Anadolu’da Türk kasırgaları koparmış Alperen…
Tanımak ister misiniz Karatekin’i? 
Süleyman Şah, Danişmend Ahmed Gazi ve Artuk Bey; Çankırı, Kastamonu, Sinop fatihi, Emir Karatekin hakkında ne söylediler? Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan göç yolu nasıl oluştu? O yol Turan mıdır, değil midir, merak ediyor musunuz? 
Öyleyse okuyun, arzuyla şevkle satırlar arasında dolaşın…
Bu roman tarihî kaynaklar araştırılarak tamamen ilmî çerçeve içerisinde yazıldı. Amacımız tarihe sahip çıkmak, tarihî heyecanı yeniden yaşatmak, unutulanları hep birlikte hatırlamaktı. 
Malatya’ya gittiğimizde Battal Gazi’yi, İznik’e gittiğimizde I. Kılıç Arslan’ı, Halep’te Nureddin Zengi’yi unutmuyorsak Çankırı’da da Emir Karatekin’i unutmayacağız. 

Çankırılı Senarist, Araştırmacı Tarihçi Yazar Şükrü Altın kimdir?

Tarihçi – yazar. 1956’da Çankırı’nın Ilgaz ilçesinin Güney köyünde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini doğduğu köyde, ortaokulu Ilgaz’da, liseyi Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesi’nde, yüksekokulun sınıf öğretmenliği ve tarih alanı bölümünü Bartın da tamamladı. Gümüşhane, Kastamonu, Hatay, Sivas, Çankırı illerinde öğretmenlik ve okul müdürlükleri yaptı. Daha sonra Çankırı’nın Korgun, Kastamonu’nun Araç ve Küre, Karabük’ün Eflani ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bunun yanı sıra yurt içinde eserleriyle ilgili konularda konferanslar verdi.

Karabük Valiliği Hizmet Şeref Belgesi (2008), Karatekin Gazetesi Yılın Yazarı Ödülü (2015), Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Hilâl’in İki Muhafızı” eserine Proje Desteği (2017), Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Araştırma Ödülü (2018), Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Konusunda Gençleri Bilinçlendirme Takdir ödülü (2018), İlim Yayma Cemiyeti Çankırı Şubesi Yılın Edebiyat Adamı ödülü (2018) gibi çeşitli kurum ve kuruluşlardan birçok ödül aldı.

Tarihî araştırma, röportaj ve güncel makaleleri; Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Dergisi’nde, Anadolu Vakfı Ana Haber Gazetesi’nde, Sebilürreşad Dergisi’nde, Devlet Dergisi’nde, Fitarih Dergisi’nde, Star Gazetesi’nde, Akit Gazetesi’nde, Karatekin Gazetesi’nde yayınlandı. Yazar olarak çalışmalarına devam eden Şükrü Altın, evli ve üç çocuk babası olup orta derecede Arapça bilmektedir.

Yazarı olduğu Son Halife Abdülmecid Efendi’nin altı bölümlük dizi/film senaryo yazımında çalıştı (TRT ve Halk Film Şt.), Diyanet İşleri başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki’nin belgesel çalışmasına katıldı.

Yayınlanmış eserleri

Kur’an-ı Kerim’in Anahtarı/Fâtiha-i Şerif, Görmeden Sevmek (Roman), Nurlu Şehrin Nuru/Hz. Ebû Eyyûb El Ensâri(ra) , Yalnız Adam/Âkif, Hilâfet’in Çığlığı/Kandiller Söndü, Sürgündeki Son Halife Abdülmecid Efendi (Dizi filmi yapılıyor), Hz. Yâr/Veysel Karani ve Üveyslik (Roman), Aşkın Adı Yavuz/Cariye (Roman), Şehzade’nin Şehrazat’ı/Cem Sultan (Roman), II. Abdülhamid Efsanesi/Yıldız İstihbarat Teşkilatı, Hilâl’in İki Muhafızı/ II. Abdülhamid – R. Tayyip Erdoğan, Bir İstanbul Sevdası / Hz. Eyüp Sultan (Roman), Teşkilat-ı Mahsusa / Bir Gizli Teşkilatın Öyküsü, Medine Müdafaası / Fahreddin Paşa (Roman)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.