DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 20799733,15%
Çankırı
12°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

186 okunma

ÇANKIRI İSTENİLEN YATIRIMI YAŞAYAMADI

ABONE OL
24 Aralık 2020 11:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı’da Yeni Gün Gazetesi olarak, siyasi partilerin il başkanları ile birlikte 2020 yılı değerlendirmesini yapmak ve güncel konuları ele almak üzere yaptığımız röportajda Yeniden Refah Partisi Çankırı İl Başkanı Muhammed Fatih Müjdeci yer aldı.

Gazetemiz Yazarı Fatih Karamaz tarafından gerçekleştirilen röportajda Müjdeci, 2020 yılının Çankırı’ya olan etkilerinden bahsetti.

“Çankırı istenilen yatırımı yaşayamadı”

Çankırı’nın Ankara’ya yakın olmasından dolayı daima geri kaldığını ifade eden Müjdeci, “Çankırı biliyorsunuz Ankara’ya yakın olmasından dolayı daima geri planda kaldı. Halbuki Ankara buraya 120 kilometre. Her alanda kullanılabilecek bir konumda. Kocaeli, İstanbul’da büyüme endeksli gelişimini sağlamışsa; Türkiye’de de Çankırı ilimiz bunu başarabilecek potansiyele, vatandaşa, işgücüne ve genç nüfusa sahip. Ama siyasi istikrarsızlık, özellikle siyasi partilerin belden aşağı vurduğu siyaset, üretim üzerine değil de kişiyi kötüleme üzerine yapılan siyaset, karalama üzerine gitmelerden dolayı Çankırı istenilen yatırımı yaşayamadı. Özellikle 2016 yılından itibaren 4 sene boyunca Çankırı bir gerileme dönemi yaşamakta. Bu gerileme dönemi içerisinde esnafın dükkan kapatması, kira ödeyememesi en büyük sorunlardan. İktidar partisinin yaklaşık 7-8 senedir yeni devlet hastanesi diyerek yeni hastaneyi yapamaması, ek yaptıkları binanın toprak kayması sebebiyle asansörünün her ay bozulması, devlet hastanesindeki yapılan sürece iktidarın güçlü duramaması olumsuz bir durumdur” ifadelerine yer verdi.

“Çankırı’nın ekonomik olarak bir darbe daha alacağını düşünüyorum”

Çankırı’da yapılan çevre yolu ile ilgili çok büyük soru işaretleri olduğunu belirten Müjdeci, “Ekonomik anlamda da şu anda yapılan çevre yolu konusunda çok büyük soru işaretlerimiz var. Onlardan birincisi Çankırı’ya Kenbağ mevkiindeki giriş istikametinden oradaki kavşaktan dönüldüğü itibarı ile oradan baz alırsak 11km Çankırı’nın çıkışına kadar bir çok lokanta, pastane, akaryakıt istasyonları gibi ismini telaffuz edemediğim yaklaşık 17-18 tane firma var. Ve bu esnafın geçiş güzergahındaki vatandaşların parasından ekonomisinden faydalanamayacağı düşüncesindeyiz. Bu konuda çok büyük soru işaretleri taşıyoruz. Transit geçişlerden dolayı Çankırı’nın ekonomik olarak bir darbe daha alacağını ve sonucunda da sıkıntı çekileceğini düşünüyoruz. Çevre yolu biliyorsunuz iki gidiş iki geliş. Burada seçilen güzergahımız da bizim balçık olarak nitelendirdiğimiz çayın dibi. Şu anda ihalesi kaç liraya yapıldı bilemiyorum ama ilerleyen süreçte genelde bu ihaleler yapıldıktan 2 yıl sonra yol çökmesinden dolayı yapılanın iki katı da tamiratına veriliyor. Burada da ne hikmetse aynı firmalara gidiyor. Bu noktada da biz yapılan güzergahın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da ekonomik anlamdaki kötü gidişata bir darbe de buradan geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Eski hükümet konağı metruk bina olarak sergileniyor”

Eski hükümet konağının metruk bina olarak sergilendiğini söyleyen Müjdeci, “Bir de malumunuz Çankırı’mızda Valilik binamız taşındı. Vilayet binası taşındıktan sonra özellikle Necip Fazıl Kısakürek caddesindeki esnaf yüzde 30’a yakın işlerinde düşüşler yaşadı. Çünkü yaklaşık 550-600 tane personel gittikten sonra, bunların 3’te biri çarşıda yemek yiyen bir kesimdi. Buna bir çözüm üretilemedi. Vatandaşı oraya çekebilmek cazibe merkezi haline getirmek için hiç bir adım atılmadı. Eski hükümet konağı da şu an itibarıyla bir metruk bina olarak sergilenmekte. Biz buranın yıkılıp güzel bir meydan, güzel bir çarşı olarak kazandırılması, özellikle de altına 3-4 katlı güzel otoparkın yapılarak Çankırı’da trafiğin rahatlatılması temennisinde bulunuyoruz. Başarısız bulduğumuz alanlar çok fazla” sözlerine yer verdi.

“Halkın yüzde 87’si memnun değil”

Çankırı’daki hakın yüzde 87’sinin memnun olmadığını belirten Müjdeci, “Ekonomik ve eğitim anlamında özellike Çankırı’da yaşayan genç nüfusun şehir dışına göç etmesi bir sorundur. 18 yaşın üzerindeki vatandaşlarımızla yapılan bir ankette yüzde 70’i yurt dışında yaşamak istiyor. Çankırı’da yapılan bir ankette ise yüzde 87’si yurt dışında yaşamak istiyor. Bu da yüzde 13’ünün memnuniyet ve yüzde 87’sinin memnuniyetsiz olduğunu göstermekte” şeklinde konuştu.

“17-18 ailenin yiyeceği ekmeği iki tane aile yiyecek”

İktidar partisinin Çankırı için 2016 yılından beri bir şey yaptığını düşünmediğini dile getiren Müjdeci, “İktidar partisinin ben 2016 yılından beri bir şey yaptığını düşünmüyorum. Bir tek yakın zamanda çevre yolu projesi gündeme getirildi ki bu proje de bildiğiniz üzere 10 yıllık bir proje. Bekletildi bekletildi ve tekrar gündeme getirildi. Bütçe ayrıldı ve yeniden inşaatına başlandı. Burayı da dediğim gibi bazı soru işaretleri var. Onların da aydınlatılması lazım. Yeni çevre yolunda oluşan iki tane benzinliğin kime verildiği noktasında bizim büyük soru işaretlerimiz var. Yani 17-18 tane ailenin şirketin ekmeğinin rızkının yön istikameti değiştiriliyor. 17-18 ailenin yiyeceği ekmeği iki tane aile yiyecek. Bu aileler kimler bunların açıklanması lazım. Yeni çevre yolunda gidişat ile alakalı sıkıntılar var. Yani iktidar partisinin ben şu an itibarıyla Çankırı’da 2018 seçiminden sonra iki tane seçilen milletvekilimiz olmasına rağmen ben bir şey yaptıklarını düşünmüyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.