pet shop Kedi maması Köpek maması
DOLAR 27,4171 0.37%
EURO 29,1434 0.35%
ALTIN 1.650,710,52
BIST %
BITCOIN 7412702,31%
Çankırı
21°

AZ BULUTLU

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

489 okunma

Düzce Cam’dan Çerkeş’e 250 milyon dolarlık yatırım

ABONE OL
30 Eylül 2021 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ile Düzce Cam Sanayii arasında 250 milyon dolarlık yatırım protokolü düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Düzce Cam yapacağı yatırımla bölgede ki işsizlik oranını düşürecek. Şirket yatırım için ilk olarak Bilecik’te yatırımını planlamışlar fakat Çerkeş Belediye Başkanı asan Sopacı’nın büyük gayretleri ile kurulacak tesisin Çerkeş İlçesi’ne gelmesi kararlaştırıldı.

İki float hattının 250 milyon dolara kurularak devreye alacak olan şirket, yer tahsisinden sonra 30 ay içerisinde faaliyete geçecek. Protokol imza töreninde Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Düzce Cam Sanayii ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş ile şirket temsilcileri ve basın mensupları hazır bulundu.

Törende konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Çankırı’nın batıya açılan kapısı. OSB’de 1 milyon 200 bin metrekare alanda ve yaklaşık 11 fabrikamız faaliyetini gösteriyor. 8 fabrikanın temelini atmıştık. 3 tane yeni fabrikanın da tahsisini yaptık. Yaklaşık yüzde 80 doluluğa ulaştık. Çerkeş OSB’nin yaklaşık bin 500 çalışanı var. Çerkeş’ten yurt dışına 65 milyon dolar civarında ihracat gerçekleşiyor. Nasip olursa üçüncü etap çalışmalarımızı planlıyoruz. Milletvekilleri ve Bakan Mustafa Varank’ın ilgileriyle kendisi üçüncü etap Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanında destek olacaklarını açıkladılar. OSB üçüncü etap kamulaştırması Sanayi Bakanlığı tarafından yürütülecek ve bölgede ilk sanayiciye inşallah önümüzdeki yıl tahsisini yapacağız. Buradan Düzce Cam Sanayi AŞ’nin 350 dönüm yer tahsis istiyor. İnşallah bu alanda da kendilerine yatırım için izin vereceğiz. Bizler ilçe halkı olarak sanayi ve ilçemizin gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz. Buraya kurulan fabrikalar fabrika sahibi değildir, Çerkeş’in öz malıdır. Biz böyle görüyoruz ve her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Salim Çivitcioğlu, “Çankırı’nın kalbi bugün Çerkeş’te atıyor. Çerkeş benim 2011 yılında hayal ettiğim 2014 yılı itibariyle de her daim takip ettiğim bir nokta. 2014 senesi itibariyle hasan Sopacı’nın yönetime geçmesiyle Çerkeş’te çok büyük değişim ve dönüşüm gerçekleşiyor. Milletvekili olduğumda hayallerimiz daha da fazlalaşıyor.2018 yılında ne dediysek hepsini yapıyoruz. Çerkeş’te bugün tarihine kültürüne sahip çıkan bir özellik var. Çerkeş alt yapısını tamamlamış üst yapısıyla ilgili de çalışmalarını en üst seviyede takip eden bir noktada. Bugüne kadar rakam olarak Çankırı’da en büyük yatırımlardan birisi 2015’den bugüne kadar olan süreçte Çankırı’da en büyük yatırımlardan birisi, Çerkeş’in de en büyük yatırımı diyoruz. 250 milyon dolar Çerkeş ilçemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu törende yaptığı konuşmada, ”Çerkeş Çankırı’nın en büyük ilçesi. Stratejik konumu münasebetiyle ve organize sanayi bölgelerinde yatırımcılarımıza 6. Bölgenin imkanlarını sunma bakımından önemli avantajlar sağlayan bir sanayinin şaha kalktığı ilçemiz. Geçtiğimiz yıl Bakan Mustafa Varank Bey ile gelip burada Organize Sanayi Bölgelerinde toplu açılışları hep beraber gerçekleştirmiştik. Çerkeş bu noktada lojistik anlamda hem İstanbul’a ve Ankara’ya yakınlığı hem de bütün içeride şehirler arası geçiş güzergahı hem de birçok ülkenin geçiş güzergahı üzerinde olması münasebetiyle gerçekten çok cazip imkanlar fırsatlar sunan müstesna bir yer. Burada sanayileşmeye dönük her türlü atılımı, her türlü yatırımı hep beraber atıyoruz. Çerkeş’le ilgili yeni yatırım kararı alan yöneticileri de bütün yatırımcılarla birlikte tebrik ediyorum. İnşallah nice istihdamlara imkan sağlayan nice yatırmalara, ülkemizin kalkınmasına, işçimizle, işverenimizle bütün ülke olarak kazan kazan esasına dayalı güzel neticeler almak nasip olsun diyerek, her türlü desteği vereceğimizi de bütün yatırımcılara ifade etmek istiyorum. Çerkeş, Şabanözü, Korgun, Yakınkent bu Organize Sanayi Bölgelerimize baktığımızda son dönemlerde yapılan büyük yatırımlarla 10 binin üzerinde vatandaşımızın, hemşerimizin, işçi kardeşimizi evine ekmek götürdüğüne şahitlik ediyoruz. Bir taraftan Çerkeş’imiz bir taraftan Kurşunlu’muz ve merkez ilçemiz dahil olmak üzere 12 ilçemizde Çankırı’mız gerçekte ihracat rekorları kıran bir noktaya geldi. Hem ekonomide, ticarette sanayide, hem kültürel anlamda, sosyal yönden Çankırı’mızın çehresi değişiyor.” dedi.

Yatırımın hayırlı olmasını temenni eden Vali Abdullah Ayaz, “Üretim ve istihdam hem ilçemizin hem ilimizin hem memleketimizin hem de dünyanın en önemli meselesi. Bizler için de ilimizde artı bir istihdam kazandıracak, üretim seviyemizi bir yukarıya taşıyacak olan her türlü yatırım, her türlü girişim çok büyük önem arz ediyor. Yatırımcılarımızın atacağı her türlü adım bizim için çok kıymetli. Onların hiçbir sıkıntı yaşamadan ilimizdeki yatırımı gerçekleştirmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi taahhüt ediyorum.” diyerek ticaret hacminin büyüdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sopacı ile Düzce Cam Sanayii ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş arasında 250 milyon dolarlık yatırım protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra Düzce Cam firması Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş İmzada kullandığı kalemi Çerkeş Belediye Başkanı ve Çerkeş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sopacı’ya hediye etti.

Düzce Cam firması Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş, “Çerkeş OSB’ye yapacağımız yatırımdan dolayı çok mutluyuz burada kendimizi evimizde gibi hissettik. Değerli Belediye Başkanımız Hasan Sopacı beye bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Düzce Cam’a ve Çerkeş ilçemize hayırlı olsun.” diyerek iyi dilek temennilerinde bulundu. Yatırım tamamlandığında 3 bin kişi tesislerde istihdam edilmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.