DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 2077533-1,43%
Çankırı
11°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

73 okunma

“Kenti Elinde” Kentlilik Eğitimi ve Çalıştayı düzenlendi

ABONE OL
16 Aralık 2019 12:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen, Genç Oluşum Derneği tarafından yürütülen “Kenti Elinde” başlıklı proje kapsamında “Kentlilik Eğitimi ve Çalıştayı” düzenlendi.

Düzenlenen çalıştaya, Sivil Toplum Örgütleri, Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent, aslında kendi elimizde. Bunun için devletin karar alma süreçlerinde sivil toplumun ve özellikle de gençlerin katılımı büyük önem taşımaktadır.

Bu program kapsamında kentimizin yeşil alanları, ulaşım imkanları, şehir planlaması, engelli ve dezavantajlı grupların kamu hizmetlerine erişebilirliği, hayvan hakları, temiz su, hava ve gıdaya erişim imkanları kentimizin sivil toplum örgütü temsilcileri, üniversite öğrenci topluluğu temsilcileri, kamu kuruluşu temsilcileri ve bireysel katılım sağlayan kent sakinleri tarafından tartışıldı ve ortaya çıkan çözüm önerileri kamuyla paylaşıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genç Oluşum Derneği Başkanı Ahmet M. Ünal, “Kentimizde yaşayan insanlar olarak hem sorunların hem çözümlerin birer parçasıyız. Bu anlamda bir araya gelmek adına, sorunları konuşmak, çözüm önerilerinde bulunmak adına bugün burada bulunmamız çok önemli ve değerli” ifadelerine yer verdi.

Genç Oluşum Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Mustafa Aytaç yaptığı konuşmada, “Neden böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyduk B.M. 2015 yılında sürdürülebilir Kalkınma için 17 Küresel Amaç belirledi ve bunları 15 yıl içerisinde başarmayı hedefliyor. Bunlardan bir tanesi de çalışmamıza da esin kaynağı olan “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” hedefi. Yani şehirleri ve yerleşim yerlerini kapsayıcı, güvenli ve dayanıklı kılmak. Kentimizde ülkemizdeki diğer kentler gibi genişliyor ve nüfusu artıyor. Şehir planlanması, atık yönetimi, temiz su, temiz hava ve temiz gıdaya erişim ve dezavantajlı grupların kamu hizmetlerine erişilebilirliği daha fazla önem taşıyan konular, hatta sorunlar haline geliyor. Edilgen, maruz kalan yurttaşlar değil aktif katılımcı yurttaşlar olarak daha yaşanılabilir bir kent kendi elimizde.” dedi.

Konuşmaların ardından Temiz Hava Platformu Koordinatörü Buket Atlı tarafından Kent nedir? Kentlilik hakları ve Sürdürülebilir Şehirler ve örneklerini içeren bir sunum yapıldı.

Sunum yapıldıktan sonra çevre, ulaşım şehir planlaması, Gençlik çalışmaları, dezanavtajlı grup çalışmaları, sosyal-kültür-turizm çalışmaları olmak üzere 5 masaya ayrılarak her masa sorunları tartıştı ve çözüm önerilerini üretti. Kısa sunumlarla paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.