Çankırı’da Yeni Gün
İl Genel Meclisi Şubat ayı birleşimlerinin ikincisi İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık başkanlığında gerçekleştirildi. Birleşimin ilk gündem maddesini açılış ve yoklama oluşturdu.
İl Genel Meclisi’nin birleşiminde Köpürlü köyü için yeni yerleşim kurma amaçlı hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve bu konuda hazırlanan teknik rapora ait incelemesini tamamlayan İmar ve Bayındırlık Komisyonunu raporu ele alındı.
Konu hakkında konuşmayı Ruhi Şeker gerçekleştirdi. Meclis üyelerini bilgilendiren komisyon başkanı Ruhi Şeker, “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 8. Maddesinde belirtildiği üzere ilgili kurum ve kuruluşlardan veri, görüş ve öneriler elde edilerek gerekli analiz, etüt, araştırma ve çalışmalar yapılması gerekmekte olup, alana ilişkin kurum görüşlerinde belirtilen hususlar imar planına yansıtıldığı ve alana ait jeolojik-jeoteknik etüt raporunun hazırlandığı,
Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 21. maddesinin 2. fıkrasında belirtildiği üzere nazım imar planı onaylanıp kesinleşmeden uygulama imar planı onaylanamamaktadır. Ancak nazım ve uygulama imar planlarının onay yetkisinin İl Özel İdaresi bünyesinde yer almasından dolayı nazım imar planında hazırlanması durumunda imar planları eş zamanlı olarak onaylanabileceği,
Planlama alanı içinde, bölgenin şartları ile gelecekteki gereksinimleri göz önünde tutularak kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarının ayrıldığı, Konut alanlarının yapılaşma koşulu, Taks:0.20, Kaks: 0.40, Ayrık Nizam 2 Kat, yapı yaklaşma sınırı ön bahçelerden 5 metre, yan bahçelerden 3 metre, Minimum İfraz: 1.000 M2 olarak belirlendiği, Hazırlanan imar planlarının Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ekinde yer alan gösterim teknikleri dikkate alınarak hazırlandığı görülmüştür” ifadelerini kullandı.
Raporun okumasının ardından Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, “Köprülü köyünde şuanda kaç hane var? Biz kaç hanelik bir yer organize ettik” sorusunu yöneltti.
Şehir plancısı Ferdi Atasever, 174 hak sahibinin olduğunu ve 214 parsel üretildiğini söyledi.
Ağaçlandırılacak alanın 169 bin m2’lik alan içinde olup olmadığını da soran Çıbık, ‘Evet cevabı sonrasında, “Yani biz burada bir rezerv alanı bıraksaydık. 169 bin m2 anca mı kurtarıyor 214 parseli. Bu alan çok büyük bir alan. Yarın planda bir revize yapmaya kalktığımızda ‘plan anahtarına göre bu böyle bırakıldı bunun altına düşürülemiyor’ deniliyor. İlerde arsa üretmek istediğinizde buradan arsa alamıyorsunuz. Bu parseller yetiyor mu? Burası baraj alanı. Yarın bir gün talep fazla olabilir. Bu 214’ü 254 yapsaydık keşke ” diye konuştu.
40 tane boş rezerv alanının olduğunu ve hak sahibi olmadığını DSİ’nin tampon bölge oluşturduğunu ve bunun baraja yakın noktalar olduğunu beyan eden Atasever “Yarın bir gün su yükselir diye tampon alan oluşturuldu” dedi.
Kızlaryolu barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Köpürlü köyü için hazırlanan yeni yerleşim imar planları raporu kabul edildi.
Muhabir: Şeyma Nur Duran
ÇANKIRI GÜNDEMİ
22 Mart 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
22 Mart 2023EKONOMİ
22 Mart 2023BÖLGESEL
22 Mart 2023BÖLGESEL
22 Mart 2023BÖLGESEL
22 Mart 2023BÖLGESEL
22 Mart 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.