DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 2062509-2,37%
Çankırı
16°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

119 okunma

“Oldukça büyük bir saldırı altındayım.”

ABONE OL
8 Ağustos 2019 09:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rektör Ayrancı, “Çankırı’da bir Hukuk Fakültesi’nin olması tam bir hazımsızlığa dönüştü.”

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü basın mensupları ile bir araya geldi.

Yaptığı basın toplantısında Hukuk Fakültesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Ayrancı, “İki sene önce Hukuk Fakültesi açacağız demiştik ve Hukuk Fakülte’mizi açtık. Hukuk Fakültesi’ni ‘açılmaz’ demelerine rağmen büyük bir gayret, özveri ve dirayetle açmış durumdayız. Şanlıurfalı bir vatandaşın sosyal medyada, ”86 bin merkezli bir şehre Hukuk Fakültesi açıldı, biz iki buçuk milyon nüfuslu yere açamadık, adamlara imrenmemiz lazım” şeklindeki paylaşımında kendi aralarında konuşuyorlar. Gerçekten bu zamanda merkezde 86 bin nüfuslu bir yere Hukuk Fakültesi kurulması neredeyse imkânsız gibi bir şeydi. Çünkü yakın zamanda bir de yargı reformu stratejisi yayınlandı biliyorsunuz, konu da böyle olduğu için şu anda bir Hukuk Fakültemiz de var. Oldukça büyük bir saldırı altındayım ben, kişisel olarak, üniversite olarak ve Çankırı olarak. Bu nasıl olduysa anlamadım, tam bir hazımsızlığa dönüştü. Yani Çankırı’da bir Hukuk Fakültesi’nin olması tam bir hazımsızlığa dönüştü. Bunu da gördüklerime konuşarak veya tartışarak durumu izah etmeye çalışıyorum. Hukuk Fakültesi’nin sayını ve kapasitesini çok fazla buluyor bir kesim. ‘İki katlı bina, ‘Hocaları yok’ gibi birçok bilir bilmez laflar var. Oysa biz yeni binamızın bir kısmını Hukuk Fakültesi’ne tahsis edeceğimizi, ikisi profesör 10 tane öğretim üyemizin mevcut olduğunu daha önceden de söyledik. Mesela bizde Roma Hukukçusu hocamız var, aynı zamanda Rektör Danışmanı. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Dekanı ile görüştüğümde ‘Gazi Üniversitesi’nde Roma Hukukçusu yok’ dedi bana. Ve bunlar birinci sınıf dersleri, Roma Hukuku, Anayasa Hukuku Medeni Hukuk. Bizim birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta bütün hocalarımız var. Sadece dördüncü sınıfta eksiğimiz var. O da mesela İş Hukuku dersinde, Çankırılı olan Hakimler Savcılar Kurulu üyesi Ali Cengiz Köseoğlu ‘Ben zevkle gelir anlatırım.’ dedi. Dört sene sonrası için konuşuyoruz yani. Dolayısıyla biz Hukuk Fakültesi’ni açarken büyük bir iş bilirlik ve özveri ile açtık, bunu bir kurnazlık yolu ile yapmadık. Bunun bütün unsurlarını, esaslarını yerine getirerek, hocalarını temin ederek, binalarını bularak, izah ederek ve ikna ederek bu hale getirdik. Yoksa bu altyapı olmadığı zaman bu durum söz konusu olmazdı. Ayrıca Hukuk Fakültesi’nin benim hukukçu olmamla da bir ilgisi yok. Ben bunu yaparken burada 12 tane doktora yapan öğretim elemanı vardı, onlar yok olmasınlar, arada kaybolmasınlar diye hem de üniversitenin niteliği, kalitesi artar diye, Çankırı büyük şehirlere yakın diye, hem hukuk dünyasına bir zenginlik getirir hem de niteliğimiz artar diye düşündüm.” ifadelerine yer verdi.

Rektör Ayrancı konuşmasında, “Hukuk Fakültesi’ni açamazsınız diye içeriden ve dışarıdan, memurdan, personelden ve halktan konuşan insanlar Teknokent açacağız dediğimizde de gülüyorlarmış, ‘Teknokent bize mi kalmış’ diye. Teknokent’i de kurduk. Çankırı ölçeğinde Teknokent olması da gerçekten sevindirici bir durum. Çünkü ben bunu aslında Teknokent olarak değil de Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) olarak planlıyordum. Fakat önceki bakanımız Faruk Öz’ün, ‘Hocam sen ne yapacaksın TTO’yu, sen Teknopark kur’ diyerek kişisel cesaretlendirmeleri ile biz bunun üzerine TTO’yu ve Ar-Ge merkezini de içerisinde barındıracak büyük bir yapılanma olan Teknokent için çalışmalara başladık. Uzunca bir süre uğraştık ve çalıştık. Arkadaşlarımızın çok verimli çalışmaları var. Nihayetinde Teknokent’i de Resmî Gazetede yayınlanarak kurmuş olduk. Biz bu Teknokent’i tabiri caizse kitabında nasıl yazılıyorsa öyle kurduk. Yani bütün Üniversiteler kendi kampüsleri içerisinde kuruyorken biz kendimizden de bir fedakârlık yaparak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’mızın talepleri ve istekleri doğrultusunda Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurmayı kabul ettik. Onlar da bize, sağ olsunlar, yaklaşık 125 dönüm arazi verdiler. Ayrıca da üniversitemiz için de yaklaşık 50 dönümlük arazi vererek bize destek verdiler. Şimdi bizim orada Teknokent için yaklaşık 175 dönüm arazimiz var. Bu da önemli bir çalışmamızdır.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için çalışmalara başladığını ifade eden Ayrancı, “İki sene önce Hukuk Fakültesi açacağız demiştik, Hukuk Fakültesi’ni açtık. Şimdi ise Diş Hekimliği Fakültesi açacağız diyoruz. Bütün çalışmalarımızı, görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bu yılın sonuna kadar onu da açacağız. Çankırı’nın çok gelişmiş bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi var. Orada 21 tane uzman doktorumuz ve 35 tane fantom dediğimiz diş aleti var. Afiliasyon dediğimiz bir sistem var. Artık devlet üniversiteleri tıp fakültelerinde ve diş hekimliği fakültelerinde hastane kurmuyorlar, mevcut hastane varsa yakında bir fakülte kurup onların afiliye olması suretiyle birlikte eğitim ve uygulamasını yapıyorlar. Ziraat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi de talep olarak YÖK’e arz edilmiş durumdadır.“ diyerek sözlerine son verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.