DOLAR 20,0115 0.19%
EURO 21,3833 -0.24%
ALTIN 1.248,570,48
BIST %
BITCOIN 5447092,22%
Çankırı
15°

HAFİF YAĞMUR

20:30

AKŞAM'A KALAN SÜRE

94 okunma

Osmanlı’nın başkentlerini gezdiler

ABONE OL
5 Temmuz 2019 09:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı Çevre ve Kültür Derneği, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Ecdadın İzinde” adlı proje kapsamında Edirne ve İstanbul illerine tarihi ve kültürel gezi düzenledi.

Gezi, Osmanlıya başkentlik yapmış Edirne iliyle başladı. Tarihimizde önemli bir yere sahip olan bu ilde ilk olarak Mimar Sinan’ın 90 yaşında yaptığı ve ustalık eserim diye adlandırdığı Selimiye Camii ziyaret edildi. Ardından Eski Cami diye adlandırılan ve Konyalı Hacı Alâeddin tarafından imar edilen bir Osmanlı eseri olan Edirne Ulu cami, Üç Şerefeli Cami, Sultan II. Beyazıt Külliyesi, Osmanlı zamanında tıp fakültesi olarak kullanılan sağlık müzesi ve daha birçok tarihi mekâna gidildi.  Ayrıca Çankırı’dan geziye katılanlar, proje kapsamında Edirne’deki şehit aileleriyle tanışma fırsatı bularak kendilerine Çankırı’dan hediyeler takdim etti.

Gezinin ikinci ve üçüncü günleri Osmanlı’nın payitahtı olan İstanbul iline geçildi. İlk durak Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Fatih Camisi ve külliyesiydi. Ardından Fatih Sultan Mehmed’in kabri, Yavuz Sultan Selim Camii ve kabri, Fetih Panaroma, Merkez Efendi Camii ve Türbesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Müzesi, 2.Abdulhamid Han kabri, Süleymaniye Camii ve Mimar Sinan kabri ziyareti akabinde Eyüp Sultan Camii ziyaretine geçildi.

Çekülder Başkanı Duran Karakoyun, on bir aydır devam eden ‘Ecdadın İzinde’ projesinin bu güzel tarihi ve kültürel geziyle son bulduğunu bildirerek Edirne ve İstanbul ili ziyaretleri sırasında rehberlik yapan isimlere, gezinin düzenlenmesine büyük katkı sağlayan İçişleri Bakanlığı’na teşekkürün bir borç olduğunu dile getirdi. Ayrıca gezinin çok yararlı olduğunu ve tarihimizin önemli şehirleri, kişileri ve manevi şahsiyetlerini tanımanın ve tanıtmanın hepimizin görevi olduğunu vurgulayarak geziye katılanlara da teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.