DOLAR 20,8119 0.1%
EURO 22,6059 1.3%
ALTIN 1.323,260,84
BIST %
BITCOIN 5604910,04%
Çankırı
18°

HAFİF YAĞMUR

03:32

İMSAK'A KALAN SÜRE

86 okunma

Rektör Ayrancı, “Terör kan demektir, gözyaşı demektir.”

ABONE OL
18 Ekim 2019 09:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında İstiklal Yolu Derneği projesi olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen sempozyumun açılış konuşmaları ve ilk gün oturumları Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı Öğr. Gör. İsmail Çam: “Milli mücadele başlangıcının 100. yılındayız. 100 yıl önce Türk milleti, milli mücadeleyi iki ordu ile yapmıştı. Birinci ordu görünen ordu, ikinci ordu ise görünmeyen, karınca ordusuydu ve yüzde sekseni kadınlardan kalanı da ihtiyarlar ve çocuklardan oluşuyordu. O zaman milli mücadeleyi sadece düşmanlarla değil, yokluklarda da yaptı. Sümerlerden beri kullanılan kağnılarla cephaneler taşındı. Ve destansı bir mücadele ile kağnı kamyonu yendi.” şeklinde konuştu. İsmail Çam’ın 2014 yılından itibaren derneğin faaliyetleri ile bilgi vermesinin ardından konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Özcan: “Böyle bir projenin, 1000 seneden beri işgale uğramamış bir şehirde olması ve İstiklal Savaşı’na eklemlenebilecek bir organizasyon olması bizim için ayrıca anlamlıdır. Çankırı’da farklı bir dünya var. Dünyada bu tarz şehirler azalmaya başladı. Şehirler çok büyük eserleri ile anılmak isterler ama esas olan yaşayan insana ait, ruh taşıyan şehirlerdir ve Çankırı da ruhu olan bir şehirdir.” dedi. Özcan ayrıca tarih çalışmalarının daha çok cephelere odaklandığını ancak iyi bir tarih yazımı için cephe gerisinin de bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı: “Bugün çok önemli bir günde, önemli bir misyonu tekrar yerine getirmiş oluyoruz. Türk Milleti olarak, 2000 yıllık devlet geleneği ve şanlı zaferlerimiz ile şanlı bir tarihe sahibiz. Bu zaferlerin arkasında ise hiç şüphesiz cephe gerisindeki büyük yararlılıkların ve desteklerin değeri azımsanmayacak kadar yüksektir. Geçmişte İstiklal Yolu’nda Emine Bacıların katkıları, bugün Barış Pınarı Harekatı’nda vuku buluyor. Bu harekatta büyük mücadeleler veren Türk Silahlı Kuvvetlerine muvaffakiyetler diliyoruz ve dualarımız onlarla diyoruz. Dün Çankırı bu desteği cephe gerisinde verirken bugün Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ile akademik ve idari personelimiz şu an sınır hattındalar. Rektörümüz ve personelimiz hem Mehmetçiğimize hem de sınır hattında yaşayan halkımıza  destek olmak için orada önemli bir misyon gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde sınır hattında bulunan ve canlı bağlantı ile sempozyuma katılan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı: “Milli Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu’nun devamı mahiyetinde buradayız. İstiklal Yolu’nun cephe arkasını gerçekleştiren annelerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız bakın buradalar ve bir terör devleti kurulması gayretini boşa çıkardılar. Burada Barış Pınarı Harekatı ile Mehmetçik, terör koridorunu, terör devletini ortadan kaldırdı. Bu faaliyet Türk Milletinin bütün Ortadoğu halklarına ve insanlığa armağanıdır. Çünkü terör kan demektir, gözyaşı demektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Ahmet Özcan’ın oturum başkanlığında teması “Milli Mücadelede Anadolu Kadını” olan birinci gün oturumu gerçekleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.