DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 20766446,16%
Çankırı
16°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

55 okunma

Rektör’den sağlık bilimleri fakültesine ziyaret

ABONE OL
1 Haziran 2021 15:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversite bünyesinde bulunan akademik birim ziyaretlerine Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Erdem ile birlikte fakülteye gelen Rektör Çiftçi, ilk olarak Dekan Prof. Dr. Özcan Özkan’dan fakülte ile ilgili brifing aldı. Daha sonra akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştiren Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Bildiğiniz üzere ben geldiğim üniversitede Tıp Fakültesi Öğretim Üyesiydim ve bir süre de Sağlık Yüksekokulunda yöneticilik yaptım. Sizlerin bu ülke bu millet için ne kadar zor ve değerli bir iş yaptığınıza yakından şahidim. Dolayısıyla sizler geleceğe dönük yatırım noktasında sizler bizim odak noktamız olacaksınız.  Fakültemizde iyi yetişmiş bir akademik kadro ile çok iyi yapılmış işler var. Göreve başlayalı kısa bir süre oldu. Yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Fırsat bulduğumuz ilk anda da akademik birim ziyaretlerimize ilk sizlerle başladık. Gitmediğiniz, görmediğiniz yer sizin değildir anlayışıyla sizleri ziyarete geldik. Sizleri dinleyeceğiz. Taleplerinizi, önerilerinizi alacağız geleceğe dönük neler yapılabilirle ilgili karşılıklı düşüncelerimizi paylaşacağız. Yeni YÖK anlayışında üniversitelerin belli odak noktaları, farkındalık yaratacak özellikleri ve ihtisaslaşma alanları oluşturması isteniyor.  Biz yönetici arkadaşlarımızda bu konuya ilişkin yaptığımız çalışma sonucunda aslında üniversitemiz birçok alanda ihtisaslaşma potansiyeli olduğunu gördük.  Nedir bunlar, mühendislik, temel bilimler, sosyal bilimler, sağlık,  alanları gibi dallar. Ama ben biraz daha sağlık alanında ilerlemeyi ve ihtisaslaşmayı arzuluyorum. Hep şöyle söylenir büyük şehirlere yakın olmanın dezavantajları vardır. Ama ben bu dezavantajı sağlık alanında yapacağımız çalışmalarla avantaja dönüştüreceğimize inanıyorum.  Bizim çok gelişmiş bir Sağlık Bilimleri Fakültemiz var. Birçok üniversitede ayrı ayrı yüksekokul olacak bölümleri biz bir fakülte bünyesi içerisinde toplamayı başarmışız.  Bu geleceğe dönük planlarımız için güçlü yönümüz bizim.  Bu gelişimiz kesintisiz sürdürebilmemiz için bizim fiziki mekân ihtiyacımız var. Mevcut binamızın deprem riski var. Bu  fiziki mekan sorununu çözmek için alternatif çözümler için gece gündüz çalışıyoruz.  Eylül ayına kadarda bu sorunu çözüp eğitime hazır olarak başlayacağız. dedi.

Rektör Çiftçi, toplantının ardından, akademisyen ve yöneticilerle ayrı ayrı görüşerek talep, öneri ve şikayetlerini dinledi ve çözüm önerilerini sundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.