DOLAR 23,3860 1.18%
EURO 25,2104 0.35%
ALTIN 1.473,630,88
BIST %
BITCOIN 616265-0,98%
Çankırı
16°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

128 okunma

“Vatan sizlere emanet”

ABONE OL
19 Mayıs 2021 15:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Vali Abdullah Ayaz Gençlik Yürüyüşüne katılım sağladı.

Çankırı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Çankırı Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Programa Valimiz Abdullah Ayaz ile ailesi, Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner ile Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Siyasi Parti İl Başkanları, Daire Amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Yürüyüşü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünden anıt alanına kadar vatandaşlarımızın büyük çoşkusuyla gerçekleşti” ifadelerine yer verildi.

Anıt alanında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Abdullah Ayaz, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyetin Samsun’a çıkışıyla yakılan kurtuluş mücadelesi ateşinin, daha sonrasında verilen büyük mücadele, verilen şehitler, yaralanan gaziler ve tüm toplumumun büyük fedakarlığıyla, kurtuluş mücadelesinin sona ermesinin 102. Yıldönümünü  hep beraber salgın tedbirleri içerisinde de olsa idrak etmenin gayreti içerisindeyiz. Gençler; ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve o günkü milletimiz kurdu ama gelecek sizlere emenet. Bugün bizlerin ve şu anda buradaki hazirunun bulunduğu makamların başlarında inşallah ileride sizler olacaksınız. Devletimiz tüm gücüyle sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret göstermekte. İnşallah günü geldiğinde şu anda taşıdığımız bayrakları sizlere teslim edeceğiz ve sizler inşallah bugüne milletimizi getirenlerin çok daha üzerinde gayret göstererek, bizlerden çok daha fazla çaba sarfederek, vatanımızı, milletimizi ve devletimizi çok güzel yarınlara taşıyacaksınız. Bugüne kadar emek verenleri, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla selamlıyorum. Vatan sizlere emanet. Geleceği inşallah yüceltecek, yükseltecek, bizlere, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir ülke inşa edecek olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı kutluyor, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Program protokol üyelerinin gençlerle birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.