arenler Okuyor Projesi kapsamında yeni eğitim-öğretim yılında da okur-yazar buluşmaları devam ediyor.
Proje kapsamında programlara davet edilen roman, masal, deneme, şiir, söyleşi, gezi ve araştırma türlerinde birçok başarılı esere imzasını atan birbirinden değerli şair ve yazar, öğrencilerle buluşarak, öğrencilerimize deneyimlerini aktarıyorlar. Yeni öğretim yılının ilk konuğu, “Düğümlere Bitişik” adlı öykü kitabıyla Yazar Merve Sevde Selvi oldu. Liseli gençlerle bir araya gelen Yazar Merve Sevde Selvi söyleşisinde kitap okumanın öneminden bahsederek, gençlerimize analitik düşünmenin yollarını açan yazarlıkla ilgili ipuçları verdi. Proje kapsamında yürütülen okur-yazar buluşmaları çevrim içi programlarla yazarların birikimlerini öğrencilerimizle paylaşmalarına imkan sunmaktadır.
Programa katılanlar, okumanın Çankırı’da bir kültür haline gelebilmesi için her daim hayatı daha iyi anlayabilmek adına sizleri kitap okumaya davet ediyoruz, dediler.
“Yarenler Okuyor Projesi” tanıtım toplantısı 17.03.2021 tarihinde Çankırı Valiliği Sosyal tesislerinde düzenlenen tanıtım programı ile kamuoyu ile paylaşılmıştı. Toplantıya katılan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, okul müdürleri ve basın mensupları proje hakkında bilgilendirilmişlerdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü kurum yöneticileri ile yapılan değerlendirme toplantısında, kurumca yapılan ve yapılacak bir çok çalışmanın yanı sıra, 2021 yılında Çankırı genelinde, okuma alışkanlıklarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi ana tema olarak belirlenmiştir. Bu hedef doğrultusunda, hayatın her safhasında kitap okuyan, okuma kültürüne sahip, düşünen, üreten, eleştiren, öğrenmekten ve bilgiden kaynaklanan “huzur” ortamına ulaşmış, duyarlı bireylerden oluşan bir toplum oluşturulması amaçlanmakta olduğu ifade edildi.
“Yarenler Okuyor Projesi” özellikle aile içerisinde kitap okuma alışkanlığının, bir kültür haline dönüşmesine yönelik uzun soluklu bir projedir.
Proje kapsamında; öğrencilerin yaş seviyelerine uygun kitap seçimi, okullardaki kütüphane sayılarının arttırılması, mevcut kütüphane içeriklerinin zenginleştirilmesi, okullarda bulunan 130 bin kitaba ilave olarak 2.329 adet kitap desteği, yazar ve şairlerle okurların buluşturulması, şiir seslendirmeleri, engelli bireyler için sesli kitap çalışmaları, farklı mekanlarda kitap okuma etkinlikleri, okullarda 20 dakikalık kitap okuma saatlerinin planlanması, şiir, öykü ve deneme yazma yarışmalarının düzenlenmesi, tanıtım videoları, kitap ayraçları, görsel materyallerin hazırlanması, sosyal medyada farkındalık çalışmalarının yürütülmesi gibi bir çok başlık yer almaktadır.
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk; “İlimiz genelinde her akşam 20:00 -20:30 saatleri arasında, evlerde kitap okunmasını bir kültür haline getirebilmek, projenin hedefleri arasındadır. Proje kapsamında; toplumda okumaya, yazmaya ve düşünmeye olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. İl merkezi ve ilçelerimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerinin, velilerimizin, evlatlarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde sözü olan her bir bireyin “Yarenler Okuyor” projesine destek vermesini ve evlatlarımıza rol model olmalarını bekliyoruz.”diyerek herkesin okuma alışkanlığı olması çağrısında bulunmuştu.
Vali Abdullah Ayaz’da “Çok önemli bir projenin başlangıcını yapmak için bir aradayız. Okuma alışkanlığının yetersizliği günümüz dünyasının kanayan yarası. Bu projede elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Her talepte yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Ülke genelinde kişi başına günlük 3 saat televizyon izlenme oranına karşılık kişi başı 1 dakika kitap okuma süresi yeterli değil. İnsanlarımız sosyal medya ve internet ile çok vakit geçiriyor, bu durum bizleri kitaplardan uzaklaştırıyor. Küçük yaşlarda okuma alışkanlığının çocuklarımıza kazandırılabileceğine inanıyorum. Bu sebeple çocuklarımıza örnek teşkil etmesi bakımından “Yarenler Okuyor Projesi”ne fazlasıyla kıymet veriyorum. Bu projeyi başlayıp bırakılacak bir proje olarak görmüyorum, projeyi sürekli canlı tutmak amacındayız. Görev sürem boyunca en çok önem verdiğim konu çocuklarımıza okuma alışkanlığının kazandırılması olacaktır. Okullarımızda yapılacak olan etkinliklere bizzat gelip destek vermek istiyorum. Projenin hayata geçmesinde emek veren başta İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz idarecileri olmak üzere bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdiği proje başlangıcından bu tarihe adar bir çok yazarla birlikte online olarak söyleşiler gerçekleştirildi.
ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Eylül 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Eylül 2023EKONOMİ
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.