DOLAR 32,3987 -0.13%
EURO 34,8032 0.15%
ALTIN 2.435,19-0,13
BIST 9.962,360,47%
BITCOIN 2018721-2.85331%
Çankırı
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Çankırı’da Tarımsal Üretim Planlaması noktasında Teknik Komite kuruldu
154 okunma

Çankırı’da Tarımsal Üretim Planlaması noktasında Teknik Komite kuruldu

ABONE OL
23 Mart 2024 16:15
Çankırı’da Tarımsal Üretim Planlaması noktasında Teknik Komite kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün
Çankırı da Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Hayvan Sağlığı Genel Müdürlüğü Islah Daire Başkanı Dr. Engin Ünay, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Üretim Planlama Koordinatörü Sebahattin Keskin, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden Uzman Hakan Özer, İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlığa bağlı kuruluş Amirleri, İlçe ve Şube Müdürleri ve Tarımsal Üretim Planlama Birim Sorumluları katıldı.
Toplantı kapsamında Tarımsal Üretim Planlaması mevzuatı doğrultusunda bu ürünlerin belirlenmesi, üretim planına dahil edilmesi ve Çankırı ölçeğinde yol haritasının belirlenerek uygulamaya geçilmesi için hazırlanan Yönetmelik gereğince Çankırı’da Teknik Komite kuruldu. Aynı zamanda İl Tarımsal Üretim Planlama Birim Sorumluları belirlendi.
18 Kasım 2023′ de yayımlanan Üretim yapılan tüm alanların kayıt altına alınması ve kayıtlılığın artırılması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğindeki değişiklik kapsamında üreticilerin tarımsal desteklerden, hibelerden, düşük faizli tarımsal kredilerden, devlet destekli tarım sigortalarından yararlanabileceği aktarıldı.
Toplantı da üretim planlamasının uygulanmasıyla tarımsal desteklemeler, planlama sürecinde yönlendirici bir araç olarak kullanılacak yeni destekleme modeli, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan hazine faiz destekli tarımsal krediler ve kırsal kalkınma hibe programları üretim planlamasını yönlendirmek ve teşvik etmek amacıyla yeniden düzenlendiği ifade edildi.
Tarımsal Üretimin Planlanması onuşunun önemine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz; “Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan jeopolitik gerilimler, ekonomik dalgalanmalar, afetler ve küresel iklim değişikliği, su kısıtı, artan nüfus ve kentleşme gibi faktörler gıda arz güvenliğini temin etmek için doğal kaynakların optimum kullanımını sağlayacak etkin bir planlama sürecini zorunlu hale getirmiştir.” dedi.
Bakanlık olarak ülkede gıda arz güvenliğinin sürdürülebilir olmasını sağlayacak, üreticilerin gelir düzeyini artıracak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni düzenlemelerin yapıldığını belirten Yılmaz, “Bu kapsamda, 5488 sayılı Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlanması konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir. Tarımsal üretimin planlanması, Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimi bir daha ortaya konulmuştur. Planlama doğrultusunda bir ürünün ne zaman, nerde, nasıl, ne için , ne kadar Üretim planlaması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Ülke genelinde belirlediğimiz bu yol haritasının etkin bir şekilde yürütülmesiyle yapılacak bu çalışmalar belki 25 yıla belki de 50 yıla ışık tutacaktır.” açıklamalarında bulundu.
Katılımcıları hoş geldiniz diyerek selamlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün, konuşmasında Tarımsal Ürün Planlamasının önemine değindi. Toplantının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Düzgün, “Başta genel müdürümüz olmak üzere daire başkanımıza, Koordinatör ve konu sorumlularına ve İlimizin tarımına, çiftçisine ve yetiştiricisine hizmet eden mesai arkadaşlarıma bu toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, bu toplantının ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlar getirmesini dilerim.” dedi
Toplantı Tarımsal Ürün Planlaması sunumlarının ardından soru ve cevaplar şeklinde devam eden toplantının ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Muhabir: Ünzüle Yeşil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.