DOLAR 32,3494 -0.24%
EURO 34,6594 -0.44%
ALTIN 2.408,57-1,08
BIST 10.094,420,12%
BITCOIN 20455591.31918%
Çankırı
19°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

  • Çankırı'da Yeni Gün
  • Bölgesel
  • Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi 2021 yılı müracaatları başladı “Sen de bir yıldız olmak ister misin?”
106 okunma

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi 2021 yılı müracaatları başladı “Sen de bir yıldız olmak ister misin?”

ABONE OL
22 Mart 2021 11:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi, Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankırı İl Müftülüğü’nün destekleriyle Çankırı Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu’nda 3 yıldır başarıyla devam etmekte.

Projenin amacı; şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerlerden ödün vermeden yaşayan; inandığı değerleri savunan, toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençler yetiştirmek.

Öğleye kadar Hacı Murad-ı Veli Proje Kız ve Erkek Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan öğrenciler, öğleden sonra okulda akademik eğitime devam etmekteler. Böylece okul ortamından ve sosyal çevreden uzak kalmadan, sene kaybına uğramadan eğitim ve öğretimlerine devam ederek hafız olabilmek.

Bu yıl ilk meyvelerini vermeye başlayan projede 6 öğrenci hafızlığını tamamlamıştır. Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin 2021 yılı yeni dönem proje başvuruları başladı.

Projeye katılmak isteyenlerin; HMV İmam Hatip Ortaokulu ve Çankırı İl Müftüğü’nün Web sayfalarından ONLİNE başvuru yapabilecekleri gibi, HMV İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü’ne veya öğrencinin 4. sınıfı okuduğu ilkokul müdürlüğüne de bizzat müracaat edebilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 4. sınıfı bitirmeye hak kazanmış kız veya erkek öğrenci olmak.

2. Çankırı Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olmayı kabul etmek.

3. Öğrencinin, ailesi veya bir yakını yanında konaklaması esas olup, yatılı öğrenci alınmayacaktır.

4. Servis ve yemek ücreti, öğrenci velisi tarafından karşılanacaktır.

Konu ile ilgili Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çankırı Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin ilimize, ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlar getirmesini temenni eder, projede emeği geçen tüm Milli Eğitim ve Müftülük camiasına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.