DOLAR 32,3820 -0.13%
EURO 34,7269 -0.24%
ALTIN 2.401,10-1,38
BIST 10.103,000,20%
BITCOIN 1971320-2.14061%
Çankırı
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

104 okunma

“Model Fabrika Desteği işletmelere 70 bin lira destek sağlıyor”

ABONE OL
28 Nisan 2021 15:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Model fabrikanın Ankara dışında ‘Öğren-Dönüş Eğitimini’ uyguladığı ilk il Çankırı oldu.

KOSGEB, işletmelerde kaynak verimliliğini sağlamak amacıyla işletmelere model fabrika desteği vermektedir.

Bu destek kapsamında Model fabrikanın Ankara dışında ‘Öğren-Dönüş Eğitimini’ uyguladığı ilk il Çankırı oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çankırı KOSGEB İl Müdürü Cengiz Uğur tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 2020-2021 yılı temasını kaynak verimliliği olarak ilan etmişti.

Covid-19 salgınının yaşandığı bu dönemde dijital dönüşümün önemi bir kez daha ortaya çıktı. Artık, eğitimler uzaktan veriliyor. Hizmetlere uzaktan erişim daha mümkün hale geliyor.

Tüm bunlar olurken, en az kaynakla, en kısa zamanda, en ucuz ve hatasız verimli bir üretim modelini geliştirmek de çok önemli.  Yalın üretim ile pek çok teorik kavram pratik ile buluşuyor. Model Fabrikalar, KOBİ’lerimizin deneyimsel öğrenme tekniklerini kullanarak yetkinlik kazanmaları açısından çok önemli.

Bu nedenle Model Fabrikalarda eğitim alarak işletmelerini dönüştürecek KOBİ’lere yönelik kurumumuzun Model Fabrika destek programı var. İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında verdiğimiz Model Fabrika Desteği işletmelere 70 bin tl kadar destek sağlıyor.

Kaynak verimliliğinde amacımız işletmelerimizin kaynaklarını daha verimli kullanılmasını sağlamaktır

Model fabrikanın Ankara dışında ‘Öğren-Dönüş Eğitimini’ uyguladığı ilk il Çankırı oldu. ASO Ankara Model Fabrika yalın üretim modeli örneği, Çankırı’da tıbbi cihaz üretimi yapan MEGASAN da uygulandı.

KOBİ’ler, KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında verdiği Model Fabrika Desteğine,

https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler?ReturnUrl=%2f İnternet adresinden başvuru yapabilirler” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.