DOLAR 32,3839 -0.12%
EURO 34,6926 -0.34%
ALTIN 2.399,44-1,45
BIST 10.047,36-0,35%
BITCOIN 1981431-2.07824%
Çankırı
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

159 okunma

ÇEVREYOLU’NUN %35’İ TAMAMLANDI

ABONE OL
25 Mayıs 2021 10:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çankırı’da bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulundu

Programına Çankırı Valiliği’ni ziyareti ile başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’dan brifing aldı. Çankırı Valiliği’nin ardından Çankırı Makas Fabrikasına geçen Bakan Adil Karaismialoğlu ve beraberindekiler burada çeşitli incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu  yaptığı açıklamada ‘’Çankırı Makas Fabrikamız, Devlet Demiryollarımızla birlikte aynı zamanda diğer özel ve resmi kurumların demiryolları hatlarında kullanılmak üzere makas ve bunlara ait yedek parça ve malzemelerini imal etmektedir. 1992 yılında hizmete giren ve yıllık 250 makas üretim kapasitesi ile çalışan fabrikamızda ahşap ve beton traversli makaslar üretilmektedir.

Kurulduğu yıldan itibaren kendini sürekli yenileyen gerek teknoloji gerekse personel eğitimi olsun yeniliğe açık olan fabrika tek tip makas üretiminden 17 tip farklı makas üretme kapasitesine ulaşmıştır. Üretilen makaslar %93 oranında yerli ve millidir.Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen makaslar Kurumun ihtiyacını karşılamaktadır. 3.600 m²’lik ilave alan ile Makas Rehabilitasyon Merkezi kurularak Demiryolu sektöründe Avrupa’nın en büyük Makas Geri Kazanım Merkezlerinden biri haline getireceğiz.

Demiryolları, bu toprakların ekonomi ve sosyal hayatının ötesinde, tarihsel ve stratejik bir öneme sahiptir. Asya ile Avrupa arasında, Çin’den Avrupa’ya giden demir ipek yolunun orta koridorunda olmamız nedeniyle, demiryollarının yeniden canlanması için hükümetlerimiz döneminde ‘seferberlik’ ilan ettik.2020’de İstanbul’da düzenlediğimiz Türk Demiryolu Zirvesi’nde de ifade ettiğimiz üzere, önümüzdeki dönem için ‘Demiryolları Reformu’nu başlattık.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, hükümetlerimiz döneminde ülke genelindeki ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 86 milyar liranın üzerinde harcama yaptık. Bu devasa yatırımlarımız içinde demiryolları 202,2 milyar lira ve tüm yatırımlar içindeki % 18,6’lık oran ile ikinci sırada yer almaktadır. Demiryollarında, 1.213 kilometrelik YHT hattı inşa ettik. 11 bin 590 kilometreye yükselttik. Toplam demiryolu ağımızı, 12 bin 803 kilometreye çıkardık. 2003’deki sinyalli hat uzunluğumuzu, %161 artışla 6 bin 526 kilometreye, elektrikli hat uzunluğumuzu da %176 artışla, 5 bin 753 kilometreye ulaştırdık ’’ dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu, hızlı tren sistemi ile  ülkemizi, Dünya’da 8., Avrupa’da da 6. YHT işleticisi ülkesi yaptıklarını, asrın projesi Marmaray’ı 2013’de hizmete açarak büyük bir iş başardıklarını ifade etti.

Makas Fabrikası’nda ki incelemelerinin ardından Çankırı Belediye Başkanlığı’na geçen Bakan Adil Karaismialoğlu, belediyenin ardından yapımı süren çevre yolu çalışmalarının devam ettiği bölgeye geçti.

Çevreyolu’nun %35’i tamamlandı

Çankırı çevre yolu projesi de dahil, yapılan her yol, her köprü, her tünel, her liman, her havaalanı Türkiye’yi parlak geleceğine taşıyacak güçlü bir hareketlilik ve lojistik altyapısının bileşeni, olduğunu söylen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ‘’Çankırı’mızın Marmara ve Karadeniz bölgelerinden Anadolu’ya geçişte önemli bir stratejik konumu vardır.Ülke genelindeki ulaştırma, iletişim ve haberleşme yatırımlarımızdan güzel şehrimiz Çankırı da hakkını almaktadır. Öyle ki, bugüne kadar Çankırı’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 2021 yılı fiyatlarıyla 4 milyar 600milyon liraya yakın harcama yaptık. 2003 yılında Çankırı’da sadece 18 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğun, 12 kattan fazla artırarak, 236 kilometreye çıkardık.

Çankırı’yı bölünmüş yollarla Ankara, Karabük, Bolu, Kastamonu ve Kırıkkale’ye bağladık. Çankırı’daki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu da 4 kilometreden 298 kilometreye çıkardık. 2003-2020 arasında Çankırı’da karayolu yatırımı olarak 172 kilometrelik tek yol yapım ve iyileştirmesi, 188 kilometre BSK yapımı, 2 bin 280 metre uzunluğunda 59 adet köprü yaptık. Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli’nin 27 Şubat 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açtık.

Hükümetlerimiz döneminde Çankırı’da;

-Gerede Çerkeş Yolunu,

-Çankırı- Ankara Yolunu,

-Kastamonu- Çankırı Yolunu,

-Çankırı Şehir Geçişini,

-Çankırı Yapraklı Yolunu,

-4. Bölge Hududu Kurşunlu- Ilgaz- Kastamonu il sınırı yolunu,

Ilgaz, Kızılırmak ve Şabanözü şehir geçişlerini tamamladık.

Bunun yanında daha pek çok projeyi halkımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İl genelinde halen devam eden 5 adet karayolu yatırımının bütçesi 2 milyar 810 milyon liranın üzerindedir. Bugün inceleme yaptığımız Çankırı Çevre Yolu projemiz, halen yapımı devam eden 58,4 kilometrelik Çankırı-Karayolları 4. Bölge Hududu Yolu kapsamında yer almaktadır. 1 milyar 161 milyon TL’nin üzerinde bir maliyeti olan bu büyük projemizde şimdiye kadar, 29,8 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol, 13 kilometrelik sathi kaplamalı bölünmüş yol ve 237 metre uzunluğundaki 6 adet tek köprü ve 1 adet kavşağın yapımını gerçekleştirdik.

Çankırı Çevre Yolumuz da 16,5 kilometre uzunluğunda bir bölünmüş yoldur. Çevre Yolumuz, K10 kavşağından ayrılarak, Acısu Varyantı başında mevcut yola yeniden bağlanacaktır.Projede, 1 kilometrelik sathi kaplamalı bölünmüş yol ile birlikte K10 Köprülü Kavşağını tamamladık.%35 oranında fiziki gerçekleşme kat ettiğimiz Çankırı Çevre Yolu Projesi tamamlandığında, Ankara ve Kastamonu yönünden gelen araçların kent merkezine girmeden, geçişi sağlanacaktır.Çevre yolunun hizmete girmesiyle, kent içi trafiğin rahatlaması sağlanırken, taşıt işletme bakım giderleri de önemli oranda azalacaktır. Çankırı Karayolları 4. Bölge Hududu yolumuzu, önümüzdeki yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.

 Yollarımızın tıpkı akarsular gibi geçtikleri yerlerin, istihdamına, üretimine, ticaretine, turizmine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sağladığını çok iyi biliyoruz. Bu yüzdendir ki, ülkemizin en ücra köşesine kadar, yol ve iletişim hizmetlerini canla başla çalışarak ulaştırıyoruz. Dile kolay, bugün Türkiye’de 4000’den fazla şantiyemizde hummalı bir çalışma yürütülüyor.’’ dedi.

Çankırı ziyaretine Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı ile devam eden Bakan Adil Karaismialoğlu, 19 yıl boyunca parti teşkilatları ile birlikte fedakarca çalışarak Çankırı’ya yıllardır yapılamayan yatırımları  gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çankırı’nın gelişmesi ve büyümesi içinde bundan sonra ellerinden gelen her imkanı Çankırı’ya sunacaklarını söyledi.

Şehir içi ziyaretlerinin ardından Bakan Karaismailoğu, Kurşunlu, Çerkeş, Orta ve Şabanözü Belediye Başkanlıklarını ziyaret ederek brifing aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.