DOLAR 32,3813 -0.13%
EURO 34,7388 -0.2%
ALTIN 2.407,89-1,11
BIST 10.101,750,19%
BITCOIN 1984243-1.5837%
Çankırı
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

242 okunma

Nafaka mağdurları külliye yolunda

ABONE OL
11 Haziran 2021 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu’da bir gün evli kaldıktan sonra eşine nafaka ödemeye mahkum edilen Mustafa Duman, yaşadığı haksızlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak için memleketinden Ankara’ya yürüyüşe çıktı. 10 yıldır göremediği çocuğunu görebilmek ve nafaka mağduriyetini anlatabilmek için Kastamonu’ya gelerek Mustafa Duman’a katılan Dursun Türkan’da Ankara’ya doğru yürümeye devam ediyor.

Kastamonu’dan geçtimiz günlerde yola çıkan ikili Çankırı merkezden de geçtiler. 14 Haziran’da Ankara’ya ulaşıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyorlar. Geçtikleri yerlerde vatandaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini ve yardımcı olmak istediklerini söyleyen ikili kendilerini duyan başka mağdurlarında farklı illerden yola çıkarak Ankara’ya doğru gittiklerini ifade etti.

Kastamonu’da ikamet eden 32 yaşındaki Mustafa Duman, internetten  tanıştığı Ayşe isimli kişi 2017 yılı Ekim ayında kaçarak resmi nikahla evlendiklerini söyledi. Ancak düğünden 1 gün sonra kızın anne  ve babasının evlerine gelerek kendisini  ikna edip düğün yapma yalanıyla kızlarını kaçırdıklarını ifade etti. Duman, o tarihten sonrada boşanma işlemleri ve akabinde nafaka yükümlülükleri yüzünden bir türlü rahat yüzü göremediğini belirtti. Mustafa Duman, ‘’ Sadece 1 günlük evliliğimden ötürü devlet yasa gereği ona nafaka bağladı. Ödeyemediğim nafakalardan dolayı çok defa işlerimden atıldım artık bıçak kemiğe dayandı. Madurum ve yasaların bir an önce değiştirilmesini istiyoruz’’ dedi. Davanın görüldüğü sırada aylık 700 TL nafaka ödemeye mahkum edilen Duman, yaşadığı haksızlığı duyurmak için dün Kastamonu’dan daha önce İstanbul’a şimdide Ankara’ya yürümeye başladığını söyledi.

10 yıldır da çocuğumu göremiyorum

Eski eşinin çocuğunu görmesine izin vermediğini iddia eden 37 yaşında ki Dursun Türkan, “Zonguldaklıyım fakat Gebze’de ikamet ediyorum. 8 yıldır çocuğuma nafaka ödemekteyim. 10 yıldır da çocuğumu göremiyorum. Her görmeye gittiğimizde eski eşim başka illere gidiyor, çocuğumu benden kaçırıyor. Ben,  Cumhurbaşkanımıza buradan seslenmek istiyorum, bu yasanın düzelmesini istiyoruz.” diyerek her yerde seslerini duyurmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Nafakasını 4 yıldır ödeyemediğini, 11 bin lira borç biriktiğini, borçlarım yüzünden kendisinin de bir süre cezaevinde kaldığını ve sürekli gelen hacizlerden dolayı işe giremediğini söyledi.

Kastamonu’da merkez Pehlivan köyünde ikamet eden Mustafa Duman, “Ben, daha önce 580 kilometre boyunca Kastamonu’dan İstanbul’a kadar yürümüştüm. 8 İl’de 9 gün konaklayarak Cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştım ancak bir türlü sesimi duyuramadım. Televizyon kanallarına çıktım. Eski eşim olacak kişi ve ailesi tam bir şebeke halinde çalışıyorlar. Bana komplolar kurdular. İftiralar atarak CİMER’e şikayet ettiler. Hatta o kadar ileri gittiler beni öldürmeyi bile düşündüklerini öğrendik. Hukuk mücadelem, hak arayışım konunun ucu nereye kadar giderse gitsin devam edecek. Bu yolda yürüdüğümde bizler gibi madur olan bir çok kişi de bizleri arayarak, sosyal medyadan ulaşarak yanımızda oldular. Mağdur olanların bazıları bizim gibi Ankara’ya seslerini duyurmak için yürümeye başladıklarını haber aldık. Bundan önce 580 km yürüdüğüm gibi 250 km daha yürüyeceğim. İnşallah sesimizi yetkililere duyuracağız ve yasal mağduriyetlerimiz yapılacak değişikliklerle giderileceğini umuyoruz’’dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.