DOLAR 32,4577 -0.01%
EURO 34,8676 -0.01%
ALTIN 2.432,22-0,09
BIST 10.082,771,69%
BITCOIN 20705420.83818%
Çankırı
19°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

101 okunma

ÇAYASAD Yazarlık Okulu, şiirle yoluna devam ediyor

ABONE OL
20 Aralık 2021 18:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği ÇAYASAD’ın  Çankırı’daki edebiyata ilgi duyan gençlerle başlattığı Yazarlık Okulu çalışmaları devam ediyor. Yüksel Arslan, Mehmet Akif Demirelli ve Zeynep Kırkpınar tarafından organize edilen yazarlı okulu çalışmalarında hikaye, masal ve deneme atölyelerinden sonra şiir atölyesine geçildi. Online yapılan çalışmada şiir atölye çalışmaları şair Durmuş Beyazıt tarafından yürütülmekte. Şiir ve şair üzerine yapılan ilk atölye çalışmasından sonra ikinci atölyede Şair Durmuş Beyazıt tarafından şiirde tema, biçim, konu, ahenk ve uyum ile şiirde tür ve musiki üzerine teknik bilgiler verildi. Daha sonra anlatılan konular üzerinden Türk edebiyatında dönemli yer tutan şairlerin şiirlerinden örnekler verilerek üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Yapılacak olan üçüncü atölye çalışması ile şiir atölyesi de sona ermiş olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım “ Yazarlık Okulu çalışmalarımız arkadaşlarımızın ve çalışmaya katkı veren konuklarımızın fedakarlıkları ile çok olumlu ve verimli bir şekilde devam etmektedir. Bu konuda yetenekli ve ilgili olan öğrencilerimize faydalı olabilmekte bizleri oldukça mutlu etmektedir. Ayrıca roman okumaları ve edebî metin tahlilleri programlarımız ve umran okulu çalışmalarımızda aynı verimlilikte devam etmektedir. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm katılımcı dostlarımıza, misafir yazarlarımıza ve organizeyi gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.