DOLAR 32,3836 -0.13%
EURO 34,7495 -0.17%
ALTIN 2.404,67-1,23
BIST 10.088,500,06%
BITCOIN 1979914-1.84435%
Çankırı
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

149 okunma

Çankırı voleybolu yeşeriyor

ABONE OL
22 Şubat 2022 18:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021-2022 sezonunda Voleybol 2. Lig Erkeler 3.Grupta çok güçlü takımlarla mücadele eden Çankırı Birlikspor Kulübü, sezonu 3 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 8 puanla tamamlayarak 7. sırada Lig’de kaldı.

Anadolu Voleybol ile Çorum Belediyesi’nin Play Oflara çıkma başarısını gösterdiği 3. Grupta, Darüşşifa Okulları ve Samsun Voleybol takımları küme düştüler.

2020 yılında  Talip Dönmez, Sabri Ceylan, Muharrem Ovacıklı, Osman Uzgören, Cahit Yaman, Sadık Uslu ve Tolga Ataş tarafından kurulan kulüp, iki sezondur Yamanca Asansör’ün isim sponsorluğu ve yine farklı şirketlerin destekleriyle Çankırı’yı temsil ediyor.

2.Lig’de mücadelesine devam eden Çankırı Birlikspor Kulübü, olmazsa olmaz altyapı çalışmalarını da titizlikle sürdürüyor. Yaklaşık olarak 50-60 Çankırılı çocuğa dokunan Çankırı Birlikspor, bu kapsamda Çankırı Ayyıldız Spor Kulübü ve Ziraat Bank Kulüpleriyle protokoller yaparak güçlü bir altyapı projesini de uygulamaya koydu.

Sezon başında 7 ay önce açıklamalarda bulunan Çankırı Birlikspor Kulüp Başkanı Talip Dönmez “2021-2022 sezonu Çankırı Voleybolunun Yeşerdiği Yıl olacak” demişti.

Bu açıklamalarının ne kadar isabetli olduğunu belirten Dönmez “biz kulüp olarak yolumuza mütevazi bir şekilde devam etmek istiyoruz. Elbette ki, büyük hedeflerimiz var. Amacımız kuruluşumuzdan itibaren Çankırı Voleybolu ’nu Efeler Ligi’ne çıkarmak. Tabi bunun için zaman, sabır ve şartların olgunlaşması lazım. En önemlisi de altyapının güçlü olması. Altyapı ne kadar güçlü olursa, dışa bağımlılık azalır. İthal etmek var, bir de ihraç etmek var. Bir kulübün en büyük gücü kendi öz kaynaklarıdır, yani kendi şehrinin çocuklarıdır. Çankırı Birlikspor Çankırı voleybolu adına bir meşale yakmıştır. Çok geriye gitmeden araştırırsak, kulüpler ve okullar müsabakalarında bazen takım yetersizliğinden müsabakalar yapılamıyordu. Bu yıl ise, hem kulüplerde hem de okullarda Voleybol müsabakalarına katılım oldukça iyiydi. Bizimle birlikte Voleybola hizmet eden kulüplerimize ve antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Eğer başaracaksak birlikte başaracağız. Dostça, kardeşçe el ele verip Çankırı voleybolunu uçuracağız, uçurmamız lazım. Evet, 7 ay önce bu sezon Çankırı voleybolunun yeşerdiği yıl olacak demiştim ve haklı da çıktım. Müsabakalara olan talepleri ve çocuklarımızın voleybola olan ilgisini gördükçe heyecanımız bir kat daha arttı. Son olarak Yıldız Erkekler Voleybol İl Birinciliği müsabakalarında iki kardeş kulübün katılımı ve çabaları sonucu Şampiyon olan Çankırı Birlikspor Kulübü Yıldız (A) takımını ve Çankırılı çocuklarımız spordan uzak kalmasın parolasıyla çıktığımız bu yolda, amacımıza destek olan Engin Oğuz Koçu ve Halil Yüceer hocalarımıza çok teşekkür ederim. Sıralamanın önemi yok, önemli olan çocuklarımız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.