DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20684218.53739%
Çankırı
13°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

119 okunma

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Yüksel: “1005 öğrenciye burs imkânı sağlamaktayız”

ABONE OL
5 Mayıs 2022 17:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, basın mensupları ile bir araya gelerek vakfın yaptığı ve gelecekte yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri dün basın mensupları ile bir araya geldi.

Vakfın 36 yıldır hizmet verdiğini ve bundan sonrada Çankırılılara hizmet vermeye devam edeceğini belirterek konuşmasına başlayan Yüksel,  “Vakfımız, 36 yıl önce dönemin ekonomik ve siyasi zorluklarına rağmen hemşerilerimizin üstün gayreti ve çabasıyla, İstanbul ‘da yaşayan hemşerilerimizin dayanışması ve özellikle Çankırı’dan İstanbul a gelen üniversite öğrencilerimize açabilecekleri bir kapı, kendilerini güvende hissedecekleri bir ev olması amacıyla kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar Çankırı’nın yararına çok sayıda işlere imza attı ve bu doğrultuda çok sayıda gencimizin yetişmesine vesile oldu. Buradan Vakfımızın bugünlere gelmesinde emeği geçen desteklerini esirgemeyen başta Kurucumuz rahmetli sn. Nevzat Ayaz ve rahmetle andığımız ahirete intikal etmiş başkanlarımız ve mütevelli üyelerimize Allah tan rahmet dilerim” dedi.

Vakfın 1005 öğrenciye burs sağladığını da aktaran Yüksel, “Vakfımızın en önemli komisyonu olduğunu düşündüğüm Burs Komisyonu Başkanlığını geçmiş dönemde yaparak Komisyon üyesi arkadaşlarımız ile Vakfımızın en yüksek burs rakamına ulaşmasını sağladık. Bu vesile ile bir önceki yönetimde yer alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Vakfımızın seçimi sonrası Ramazan Ayına denk gelmesi neticesinde aktif olarak birçok organizasyona katılarak, Vakfımızın bilinirliliğinin artırılması amacıyla birçok çevre illerle ilişkilerimizi geliştirmeye başladık. Ramazan sonrasında Vakfımızın organizasyonlarına da devam edeceğini tüm kamuoyuna bildirmek isterim.

Vakfımız; 36 yıllık sürecinde binlerce öğrenciye destek vermiş. Karatekin Üniversitesi kurulması için kurulan Üniversite Vakfında yöneticilerimiz bizzat görev almıştır.

Şu an hali hazırda 1005 öğrenciye burs imkânı sağlamaktayız. Çankırı’mızın öğrencilerine değer katmaya çalışıyoruz” dedi.

Vakfın yapmış olduğu diğer çalışmalara da değinen Yüksel, “Geçmiş dönemde Çankırı Merkez’de Uluslararası Resim Çalıştayı düzenleyerek Çankırı ‘nın bilinirliğini arttırıcı faaliyetlerde bulunulmuştur.

Benzer şekilde, Vakfımızda öğrencilerimize yönelik Eğitim Faaliyetleri, sempozyumlar vb. gibi çalışmalar yapılmış, öğrencilerimizin okul hayatında diğer arkadaşlarından daha fazla ön plana çıkması sağlanmıştır.

Öğrencilerimizin memleketlerini yakından tanıması için Ilgaz Gezisi, tarihimizi iyi öğrenebilmesi için İstiklal Yolu programlarına katıldık.

Yine öğrencilerimizin gelişimlerini arttırmak ve başarılı kişileri örnek almasını sağlamak için ÇGZ diye adlandırdığımız Çankırı Gençlik Zirvesi organizasyonunu yaptık” dedi.

“Amacımız teslim aldığımız bayrağı Hep Birlikte Daha ileriye taşımak olacaktır” diyen Yüksel, “Profesyonel bir danışmanla çalışarak Eğitim Akademisini kurduk.

36 yıllık vakfımızda binlerce öğrencimize tekrar ulaşmak, onları vakfımıza kazandırmak için Mezunlar Platformu kurduk.

Yakın zamanda Derneklerimizle birlikte Burs Çalıştayı düzenleyerek, Vakfımız tarafından verilen bursların ortak karar ve iş birliği için verilmesini sağlıyor olacağız.

Başarılı insanların örnek alınması için başlattığımız ÇGZ (Çankırı Gençlik Zirvesi) ni, bu sene İstanbul ve Çankırı olmak üzere 2 farklı lokasyonda yapmayı planlamaktayız.

Hem vakfımızın hem de Çankırı’mızın ve insanımızın gelişimi için Vakıf içinde Danışma Kurulu kurduk.

Çankırı’mızın daha fazla yatırım alması ve yeni bürokratlar çıkarması için Kamu Kuruluşları, Siyasi Partilerle lobi çalışmalarımızın artarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

2023 yılı seçiminde bölücü parti haricinde parti gözetmeksizin özellikle büyükşehirlerde olmak üzere daha fazla Çankırılı Milletvekili çıkarması için Çankırılılar olarak topyekûn çalışmamız gerektiği inancındayız. Bu konuda siz basın mensuplarına çok iş düşmektedir.

Aynı şekilde, Büyükşehirlerde daha fazla belediyede Çankırılı Hemşerilerimizin olması için tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının aktif çalışmalar yaparak Kamuoyu baskısı yaratması gerekmektedir. İçimizde bulunan doğru kişileri destekleyerek daha fazla söz sahibi olmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında ise soru cevap bölümüne geçildi ve program toplu foto çekimi ile sona erdi.

Genel Başkan İsmail Yüksel’in de katıldığı basın programına ayrıca, genel sekreter Ali Karaabalı, yönetim kurulu üyeleri; Mevlüt Yurttaş, Döne Altaş, Ali Paslı, Uğur Şahin ve Arif Öztürk ile denetleme kurulu başkanı Ömer Lütfi Özenç katıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.