DOLAR 32,4322 -0.01%
EURO 34,7925 -0.23%
ALTIN 2.425,13-0,40
BIST 10.082,771,69%
BITCOIN 20646841.46563%
Çankırı
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

435 okunma

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

ABONE OL
29 Ekim 2022 18:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Cumhuriyet’in 99. yıldönümü Çankırı’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Valilik Makamı’nda Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından program Milli İrade Meydanı’nda devam etti. Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Garnizon Komutanı’nın vatandaşları selamlamasıyla başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Çankırı Valisi Abdullah Ayaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Cumhuriyet temalı şiirlerin okunmasının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Topluluğu vatandaşların gözlerinin pasını sildi. Ardından Çankırı İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Bölük Komutanlığı silahlı gösteri gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen gösteri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet Kupası Mesafe Yarışları Ödül Töreni’nin gerçekleştirilmesinin ardından tören geçişi gerçekleştirildi.

Etkinlikler akşamda devam etti. Saat 18:29’da Dedeler Köprüsü Mevkii’nden başlayıp Anıt Alanı’na kadar Fener Alayı düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşasını yapan Çankırı Valisi Abdullah  Ayaz, “Kurtuluşa giden mücadelede büyük katkılar sunmuş, büyük fedakarlıklar yapmış, İstiklal yolu vasıtasıyla bundan tam 100 yıl önce Cumhuriyetimize giden yolda kurtuluş mücadelesini kazanılmasına büyük katkı sunmuş ilin valisi olmanın gururu ile Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun diyorum, saygıyla selamlıyorum.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılına ulaşmanın ve bu günü kutlamanın gururu içerisindeyiz.  Cumhuriyetimiz devletimiz, milletimiz inşallah; Cumhuriyetimizin kurulduğu 99 yıl önceki ruh kadar geniş ve 99 yıllık tecrübe ile inşallah gelecek yüzyılı inşa edecek güç ve kudrete sahip. Bu konuda gençlerimize olan inancımız tam. Cumhuriyete giden yolda yapılan fedakarlıklar, çekilen çileler, kaybedilen canlar, ve tüm fedakarlıkların gençlerimizin bilincinde olduğunu düşünüyor, inşallah onların da kendilerine özgür bir vatan vermek için, onlara özgür bir yurt bırakmak için yapılan fedakarlıklara sahip çıkacak ve ülkemizin 99 yılda geldiği seviyenin çok daha ilerisine taşıyacak gayret ve fedakarlıkla çalışmalar yapacaklarına inanıyor ve hepsinin, tüm gençlerimizin yolu bahtı açık olsun diyorum. Bizlerde şuanda 99 yıl önce bize vatanı emanet eden Türk Silahlı Kuvvetleri ile askerleri ile, sivil otoritesiyle, vatandaşları ile milletin her bir ferdinin yaptığı fedakarlıklarla bize bırakılan vatanın emekçileri, yöneticileri ve idarecileri olarak inşallah bu emanete hakkı ile sahip çıkacak, ülkemizin daha ilerilere gitmesi için elimizden gelen fedakarlığı tüm arkadaşlarımızla beraber hem Çankırımız hem ülkemiz hem de milletimiz için yapma gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Muhabir: Şeyma Nur Duran

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.