DOLAR 32,4227 -0.02%
EURO 34,8141 -0.14%
ALTIN 2.427,62-0,29
BIST 10.082,771,69%
BITCOIN 20685681.48647%
Çankırı
19°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

2219 okunma

Yerli otomobil TOGG banttan indi

ABONE OL
31 Ekim 2022 18:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

İlk yerli ve milli otomobil TOGG banttan indi.

Türkiyenin Otomobili Girişim Grubu Anonim Şirket tarafından başlatılan projeyle Türkiye’nin yerli ve milli aracı banttan indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk sürüşü yapılan akıllı cihaz, katılımcıların bulunduğu alana geldi. İlk araçla birlikte seri üretimine geçilen akıllı cihaz, 2023 Mart ayında satışa sunulacak.

Yapılan programa katılan AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, “Bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini engelleyenler hamdolsun ‘devrin otomobilinde’ başarılı olamadılar. Şimdi de ‘bunu kim alacak, satamazsınız’ diyorlar. İnşallah bunun cevabını da milletimiz verecek. Ülkemizin teknolojiye olan yatırımlarında ve Türkiye Yüzyılı kapsamında ilk projesi olan TOGG ile teknoloji, savunma sanayi ve bir çok konuda birbirinden değerli projelerle ülkemiz uluslararası arenada yerini yükseltecek ve itibarını güçlendirecek. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk sürüşü yapılan akıllı cihaz, 2023 Mart ayında fiyatı belirlenerek satışa sunulacak. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı hedefleri  doğrultusunda daha müreffeh günlere ulaşması için durmadan yılmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açılış törenine AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıbık, Çankırı İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Çiftçi katıldı.

Muhabir: Şeyma Nur Duran

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.