DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.494,080,40
BIST %
BITCOIN 20728290,40%
Çankırı
16°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

152 okunma

2019 yılında Çankırı’da neler oldu

ABONE OL
2 Ocak 2020 09:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

2019 yılının en çarpıcı ve ses getiren haberlerine derledik. Çankırı’nın gündemine dair 2019’un gelişmelerini bu haberimizde sizler için bir araya getirdi.

Rektör Ayrancı, Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Kurşunlu’ya açılması planlanan Adalet Meslek Yüksekokulu’nun müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan edilen 2019’un ilk ayı olan Ocak ayında, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, üniversitenin 17 Ocak 2019 tarihinde yaptığı senato toplantısı sonrası ulusal ve yerel basın mensuplarına yaptığı açıklamada Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Kurşunlu’ya açılması planlanan Adalet Meslek Yüksekokulu’nun müjdesini vermişti.

Kanyon’da Mahsur Kalan Köpek

Şubat ayının ise bizi üzen ve endişelendiren bir haber yaptık. Tüm Türkiye’den ses getiren kanyonda mahsur kalan köpek oldu. Çankırı’da yaklaşım 5 gündür mahsur kaldığı iddia edilen köpek hakkında sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldı.

Kampanyaya hayvanseverlerin desteği ile Çankırı’da deveyolu mevkii’ne gelen ekipler uzun süren çalışmalarda bulundu. Drone desteği ile yapılan aramalarda köpeğin mahsur kaldığı yerde olmadığı tespit edildi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen oldu.

Mart ayının son günü olan 31 Mart’ta ise Çankırı için yeni bir dönem başladı. 31 Martta yapılan yerel ve mahalli seçimlerde Çankırı Merkez ilçe belediyesi el değiştirerek 19 yıldır AK Parti Belediyesi olan Çankırı Merkez ilçe MHP’ye geçti. AK Parti Merkez ilçe belediye başkan adayı olarak Hüseyin Boz’u MHP ise İsmail Hakkı Esen’i gösterdi. Propagandalar yapıldı çalışmalar tamamlandı ve 31 Mart akşamı Çankırı kararını vererek Çankırı Belediyesi’nde bayrağı Milliyetçi Hareket Parti adayı İsmail Hakkı Esen’e verdi.

İGM Başkanı Mustafa Çıbık seçildi.

Nisan ayında İl Genel Meclisinin gündeminde de başkanlık seçimi vardı. AK Parti İGM başkan adayı olarak Mustafa Çıbık’ı gösterirken MHP Kamil Çoban’ı aday gösterdi. Seçimlerin sonuçlanması ile Çankırı İGM Başkanı AK Parti’nin adayı Mustafa Çıbık oldu.

PKK Terör Örgütü’nün hain saldırısı sonucu Piyade Erbaş Yalçın Koca şehit oldu.

Mayıs ayının ilk günü Çankırı için acı ve ağır bir gün olmuştu.  PKK Terör Örgütü tarafından Hakkari’ye bağlı hudut taburuna yapılan hain saldırı sonucu Çankırı’nın Kızılırmak ilçesine bağlı Güneykışla köyü nüfusuna kayıtlı olduğu bilgilerine ulaştığımız sözleşmeli Piyade Erbaş Yalçın Koca isimli Mehmetçiğimiz şehit düştü.

Fırat Kalkanı harekat bölgesinde YPG/PKK’lı teröristlerin TSK Üs Bölgesine yapmış olduğu havan topu saldırısı sonucu Piyade Erbaş Yalçın Koca şehit oldu, 3 askerimizde yaralandı.

İngiltere Başbakanı Çankırılı Boris

Johnson oldu.

Haziran ayında İngiltere’de istifa eden Theresa May’in yerine Başbakan olması beklenen Boris Johnson’a, ata memleketi Çankarı’nın Kalfat köyünden destek geldi. Kökeni Çankırı’ya uzanan Johnson’un, Kalfat köyünden Londro’ya uzanan hikayesini köylüler anlattı. Şeklinde bir haber yapmıştık ve öylede oldu. Boris Johnson 23 Temmuzda İngiltere Başkanı seçildi.

Temmuz ayında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Belediye seçimlerini MHP Adayı İsmail Hakkı Esen’in kazanması sonrasında Çankırı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Çankırı Milli İrade Meydanın da halka seslenerek gündemi değerlendirdi.

Çankırı’da 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtası bulundu.

2019 Ağustos ayında yaptığımız haberde, Bugüne kadar 8,5 milyon yıllık pek çok kalıntıya ulaşılan kazılarda, bu sene deve kuşu yumurtası bulundu.

Çankırı’daki “Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi”nde bu yıl yürütülen kazı çalışmalarında, 8,5 milyon yıllık deve kuşu yumurtası bulundu. Çankırı tarihi bir kent olması, kültür ve turizminin gelişme sancılarının olduğunu akıllara getiriyor. Geçmişten bugüne kadar toprakta bozulmadan kalabilen ve yapılan kazılarda 8,5 milyon yıllık pek çok kalıntıya ulaşıldı.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde korkutan deprem

Eylül ayında Çankırı’da korkutan depremler meydana geldi! 4.9 büyüklüğündeki deprem Ankara’da ve çevre illerdede hissedildi. Merkez üssü Çerkeş, Hacılar ve Güzelyurt olan depremin ardından aynı bölgede 3 dakika sonra bir deprem daha meydana geldi. 4.9 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler büyük paniğe neden oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Çankırı’ya geldi.

Ekim ayında Çankırı’da, Yeniden Refah Partisi Çankırı 1’inci Olağan Kongresi Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın katılımıyla 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dr. Erbakan ilk olarak partisinin il binasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninin ardından esnaf ziyaretleri yapan Erbakan, esnafla sohbet etti. Esnaf ziyaretlerinin aka- binde ikindi namazını Özdilek Camii’nde kılan Erbakan kongrenin yapılacağı 100.Yıl Kültür Merkezi’ne geçti.

Divan Kurulu’nun seçilmesi ile başlayan kongrede açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Muhammed Fatih Müjdeci yaptı.

Çankırı’da 205 bin fidan toprakla buluştu

Kasım ayında Türkiye genelinde olduğu gi Çankırı’da da fidan dikimi gerçekleştirildi.

11 Kasım’da 11 milyon fidan projesi kapsamında “Bu Gün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan fidan dikim etkinliği Çankırı genelinde 205 bin fidanın toprakla buluşturulmasıyla gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy Çankırı’ya geldi.

2019’un son ayı olan Aralık ayında Çankırı’nın tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy Çankırı’yı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, turizmi canlandıracak önemli bir projenin önderliğini yaptı. “Her kenti ünlüsüyle gezelim” projesi kapsamında, tanınmış isimler gözde turizm bölgelerini ziyaret ettiği projenin duraklarından biride Çankırı oldu.

Çankırı’ya beraberindeki ünlülerle gelerek tarihi mekanları ziyaret edip bilgi edinen ve anlık olarak sosyal medya üzerinden yayınladıkları hikayelerle Çankırı’yı takipçilerine tanıttı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ziyaret için geldiği Çankırı’da Ersoy’a, Turgay Başyayla, Tuğba Özerk, Reyhan Karaca, Fadik Sevin Atasoy ve toplamda İstanbul’dan 20 kişi katıldı. Çankırı’yı ziyaret için gelen guruba Çankırı Protokolü’nün eşleri, Çankırı Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri, Çankırı MHP Kadın Kolları Başkanı Huriye Yılmaz’da eşlik etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan Çankırı’da incelemelerde bulundu

Aralık Ayının son günlerinde hükümetin yüksek kademelerinden Çankırı’ya bir ziyaret gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan dün Çankırı’da incelemelerde bulundu.

İlk olarak Çankırı Çevre yolu çalışmalarını inceleyen Bakan Turhan akabinde Çankırı Valiliği’ne geçti.

Valilik ziyaretinde, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Bakan Turhan’a Çankırı’da ki çalışmalar hakkında geniş kapsamlı bir brifing verdi.

Türkiye’nin otomobili tanıtıldı.

Aralık ayının önemli gelişmelerinden biri olan hem onur hem gurur yaşadığımız yerli otomobilin tanıtılması oldu.

Türkiye’nin milli gururu olan yerli otomobillerin tanıtımı dün Bilişim Vadisi’nde “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması” töreniyle yapıldı.

Törende Türkiye’nin Otomobili Gelişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş tarafından bir sunum yapılarak otomobilin teknik özellikleri tanıtıldı.

Törende konuşan Başkan Erdoğan, yerli otomobil için ilk siparişi kendisinin verdiğini söyledi.

Türkiye’nin yerli otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılıyor. Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Bursa’da kurulacağını söyleyerek, ilk siparişi kendisinin verdiğini açıkladı.

İşte Başkan Erdoğan’ın o açıklaması:

“ŞAHSIM ADINA İLK SİPARİŞİ VERİYORUM”

Milletimizin de bu araca sahip olmak için sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. Bu otomobilin ticari olarak satışa sunulacağı 2022 öncesinde milletimizin desteğini göstermek üzere ön satış süreci başlatılabilir. Dünyada benzer projelerde kullanılan bu yöntemi ülkemizde de hayata geçirebiliriz. Milletimizin ön satışta ortaya koyacağı taleple bu projeye sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. Recep Tayyip Erdoğan olarak şahsım adına ilk ön siparişi buradan veriyorum.

Acısı ile tatlısı ile bir yılı daha arkada bıraktık. Çankırı’da Yeni Gün Gazetesi olarak 2020 yılınızı kutlar sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yıl olmasını dileriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.