DOLAR 32,2678 -0.23%
EURO 34,8437 -0.12%
ALTIN 2.394,370,05
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20715051.60113%
Çankırı
10°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

95 okunma

2021 Yılı Uzlaştırma Faaliyetleri ve Ödül Töreni düzenlendi

ABONE OL
7 Şubat 2022 17:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu faaliyetleri neticesinde 2021 yılı içerisinde uzlaştırma işlemlerinde en başarılı uzlaştırmacılar ile topluma ve kamu yararına faydalı edimler gerçekleşmesine vesile olan uzlaştırmacılara plaket verilmesi amacıyla 21/01/2022 tarihinde Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Uzlaştırma Uygulamaları Değerlendirme Toplantısı ve Uzlaştırma Ödül Töreni” düzenlendi.

Düzenlenen törene; Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Uzlaştırma Savcısı Hasan Hüseyin Ağlamaz, Cumhuriyet Savcıları, adliye çalışanları ve uzlaştırmacılar katılmıştır.            Törende konuşan Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, “Uzlaşmanın amacı ve mahiyeti hakkında bilgilendirmede bulunarak; uzlaştırma işlemlerinde kişi bazlı %74 oranında başarı sağlandığını ancak uzlaştırmacıların başarı oranlarını daha da yükselterek uzlaştırma kurumunun işleyişine ve adalete duyulan güvenin artmasına yönelik olumlu gelişmeler sağlayacaklarından bahisle tavsiyelerde bulundu.

Uzlaştırma sağlanan dosyalar kapsamında şüpheli ile müştekinin topluma ve kamu yararına faydalı bir şekilde örnek davranışlar sergilemeleri dikkat çekmiştir. Bunlardan bazıları; Kızılay Vakfına, Mehmetçik Vakfına, Kuran Kursu ve Camiye bir miktar bağış, ihtiyaç sahibi bir öğrenciye tablet alınması, Diyarbakır Hani ilçesinde yer alan bir okulun tuvaletlerinin tamir ve bakımının yapılması v.b edimler ile uzlaştırma sağlandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple 21/02/2022 tarihinde uzlaştırmacıların bahse konu sosyal edim ve başarı istatistiklerine istinaden Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı İlk Derece Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Uzlaştırma Savcısı Hasan Hüseyin Ağlamaz ve Cumhuriyet Savcıları tarafından uzlaştırmacılara başarı belgesi ödülü takdim edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.