DOLAR 32,3857 -0.12%
EURO 34,6989 -0.33%
ALTIN 2.413,27-0,88
BIST 10.117,780,35%
BITCOIN 20455611.17744%
Çankırı
19°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

90 okunma

Çankırı Şehit Toprakları, Ömer Halisdemir’in kabrine götürülüyor

ABONE OL
14 Temmuz 2020 09:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesine büyük katkısı olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, şehitlik mertebesine ulaştığı günün yıl dönümünde anılıyor.

15 Temmuz Fetö’ün hain darbe girişiminin engellenmesine büyük katkısı olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir şehit olduğu günün yıl dönümünde Çankırılı bisiklet sporcuları kabrini ziyarete gitti.

Çankırılı bisiklet sporcuları, şehidimizi rahmet ve minnetle anmak üzere Çankırı Merkez Şehitliğinden ve ilçelerde bulunan 15 Temmuz şehitlerimizin (Aydın Çopur-Kurşunlu, Erkan ER-Orta, Hasan Gülhan-Eldivan, Mehmet Ekizceli-Kızılırmak, Serhat Önder-Şabanözü, Ufuk Kadir Işık-Orta, Yusuf Çelik-Merkez) kabirlerinden alınan toprağı Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine götürdü.

Dün saat 10:00’da anıt alanından uğurlanan bisikletçiler, 15 Temmuz’da Şehit  Ömer Halisdemir’in kabrine varacaklar.  Vali Abdullah Ayaz, milletvekili Salim Çivitcioğlu, stk ve siyasi parti temsilcilerinin de  katıldığı programda, bisikletçilere kazasız belasız yolculuklar temennisinde bulunuldu.

Bisikletçilerin uğurlanması için gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Abdullah Ayaz, “Kendi emekleri ile uzun bir yol kat edecekler sonrasında da şehitlerimizin kabirlerinden aldıkları toprakları, İnşallah 15 Temmuz’un sembol isimlerinden birisi Ömer Halisdemir’in mezarına ulaştıracaklar. İlimiz adına da çok güzel bir etkinliğe imza atmış olacaklar. Biz tabii bu vesile ile bir kez daha 15 Temmuz’da şehit olan tüm şehitlerimizi bir kez daha hürmet ve gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Arkadaşlarımıza da emeği geçenlere de ben ilimiz valiliğimiz tüm vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum emeklerine sağlık iyi yolculuklar Allah’a emanet selametle inşallah sağlıcakla gidip gelir arkadaşlar.”

“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu bir programa katılma imkanı bulduk” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Salim Çivitcioğlu, “ 2016 yılında yaşınmış hain darbe girişiminde şehitlerimizden 7 tanesinin kabrinden toprak alındı. Bu topraklar yine o gecenin en sembolik simi olan şehit Ömer Halisdemir’in kabrine götürülmek üzere buradan bisikletle 7 kardeşimiz tarafından götürüldü. İnşallah 415 km’lik bir mesafe yolculuğu yapacaklar. Bu yolculuk neticesinde de 15 Temmuz Çarşamba günü kabirlerden alınan bu toprakları Şehidimiz Ömer Halis Demir’in toprağına ulaştıracaklar ve şehidimizin ailesine bizlerden selam söyleyecekler. İnşallah ülkemiz bir daha böyle darbe girişimi ile karşı karşıya kalmaz, bu günler tekrar tekrar yaşanmaz diyorum” dedi.

15 Temmuz’da Çankırı’da da program yapılacağını dile getiren Çivitcioğlu, “ Ayın 15’inde de birada bir program gerçekleştireceğiz. O programda da Çankırı halkımız yine her zaman olduğu gibi muhakkak o akşam orada ülkesine, bayrağına, ülkesine, ezanına bağlı olduğunu tekrar gösterecektir” dedi.

Ayasofya’nin ibadete açılması konuşan da değinen Çivitcioğlu, “Evet 86 yıllık bir ara. Malum biliyorsunuz 1453 Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonraki süreçte camiye dönüştürülen alan 1934 yılında alınan bir kararla müzeye dönüştürülmüştü. Ama Elhamdülillah verilen neticelerin sonucunda da 10 Temmuz 2020 tarihinde Cuma günü Danıştay tarafından tekrar camiye dönüştürülmesi yönünde karar açıklandı. Ülkemize, milletimize ve Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Allah nasip ederse de 24 Temmuz’da da orda İnşallah Cuma günü namazımızı kılmayı düşünüyoruz. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur. Bu vesile ile de tüm dünyaya da Türkiye Cumhuriyetinin, Müslüman coğrafyanın da her zaman bir ve bütün olduğu bunla ilgili de her türlü ibadethanenin olduğu ülkemizde Ayasofya’nın da bir mühür olarak tekrar ibadethane şeklinde ülkemize hizmet vereceği açıklanmıştır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.