DOLAR 32,3839 -0.12%
EURO 34,6926 -0.34%
ALTIN 2.399,44-1,45
BIST 10.047,36-0,35%
BITCOIN 1981431-2.07824%
Çankırı
21°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

99 okunma

Dünya Helal Gıda Zirvesine katıldılar

ABONE OL
3 Aralık 2019 10:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı Tüm Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fikri Çavuşoğlu yönetim kurulu üyesi Turgay Kalaycıoğlu ile birlikte İstanbul’da gerçekleşen Dünya Helal Gıda Zirvesine Katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan başkan Çavuşoğlu şunları söyledi: “Yenilikçi ve atılımcı bir düşünce ile Aşçılık ve Pastacılık Sanatına hizmet etmek için gönülden ve karşılıksız çalışan aşçıların ve pastacıların birbirleri ile buluştuğu Çankırı Tüm Aşçılar ve Pastacılar derneğimiz (ÇANAPDER) koyduğu hedeflerde ve amaçlarda sapmadan ve yılmadan çalışmaya devam etmektedir. 2019 yılı itibariyle Çankırı’da faal olarak çalışan sektörün tamamını  kapsayan Çankırı’daki ya da Çankırılı olup mesleğini gurbette icra eden ustalarımızın bir araya gelmesi ve akabinde de  zeminden gelen gençlerinizin yoluna ışık tutmak yön vermek ve Çankırı’mızın yemek kültürünü tanıtmak için kurulmuş bir dernektir. ÇANAPDER olarak tek sloganımız her şey gönüllerinde evrenselliği yakalamış Çankırı için, her şey yüreğinden sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü eksik etmeyen Çankırı’mız için…” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) faaliyetleri kapsamında düzenlenen en büyük Helal Fuarı 7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde İİT Dışişleri Bakanları ve ISEDAK Bakanlar kurulu toplantılarında alınan kararlara istinaden İslam İşbirliği Teşkilatı kuruluşu olan, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve İslam Standartlar ve Meteroloji Enstitüsü (SMIIC) ile yapılan işbirliği anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde düzenlenmiştir. Dünya Helal Gıda Zirvesine yurt dışından 400 aşçı yurt içinden 55 aşçılar derneği katıldı. Zirvede ÇANAPDER ekibi Çankırı ve Çankırı yemeklerin tanıtımı yaparak renk kattılar. 4 gün süren zirve sonuç bildirisi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.