DOLAR 19,1906 0.04%
EURO 20,8128 -0.7%
ALTIN 1.220,04-0,04
BIST %
BITCOIN 545413-0,48%
Çankırı
11°

KAPALI

13:13

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

136 okunma

Cuma hutbeleri işaret dili ile cemaate aktarılacak

ABONE OL
16 Mart 2021 13:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇAKÜ’nün Şeffaf Maskeleri İşaret Dili Hutbe Uygulaması Çevirmenliği için artık camilerde

Çankırı’da Yeni Gün

Bilindiği üzere Çankırı Karatekin Üniversitesi, salgın sürecinde bir ilke daha imza atarak dudak okuma yöntemiyle iletişimde bulunan işitme engelli bireyler için çocuk/yetişkin olmak üzere iki boyutta şeffaf maske üretmiş ve bu maskeler toplum tarafından büyük ilgi görmüştü. İşitme engelliler için üretilen ağız kısmı şeffaf maskeleri sosyal medya paylaşımları ve haber bültenleri üzerinden gören birçok özel eğitim merkezi, okul ve kurum yöneticisi ise Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya ulaşarak öğrencileri ve eğitmenleri için maske talebinde bulunmuşlardı.

Bu talepler Rektör Ayrancı’nın talimatı ile karşılanmış ve kurumlara kargo yolu ve bizatihi olarak teslim edilmişti.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin şeffaf maskeleri son olarak Cuma hutbelerini işaret dili ile cemaate aktarma uygulaması olan Kocaeli Müftülüğüne teslim edilerek il de bulunan camilere dağıtımı sağlandı.

Maskeleri teslim alan Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya bir teşekkür mesajı gönderdi.

Müftü Cihan mesajında, “İşitme engelli kardeşlerimiz için cuma günleri yaptığımız işaret dili ile hutbe çevirmenliğimizde maske taktığımızdan dolayı dudaklarımızı okuyamayan kardeşlerimizin sorununu çözen ve ön tarafı şeffaf maske üreterek bizlere gönderen Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörü olarak size ve tüm ekibinize teşekkür ederiz. Maskelerimizi camilerimize dağıttık. Siz bize bu güzelliği yaptınız, inşallah bizde sizlere dua edeceğiz. Rabbim mutluluğunuzu daim ömrünüzü uzun eylesin. Allaha emanet olunuz. “ dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’da yaptığı değerlendirmede, “İşitme engelliler için ağız kısmı şeffaf maske ürettik. Bu maskeler tamamen bizim düşünce, dizayn ve üretimimiz olan maskelerdir. Bu maskeleri Çankırı’da işitme engelli öğrencileri olan okul ve kurumların yanı sıra işitme engelli derneklerine ulaştırdık. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bize ulaşan ve maske talep eden tüm kurumlara da bu maskelerden gönderdik. Son olarak Kocaeli müftülüğümüzden gelen talep bizi hem şaşırttı hem mutlu etti. Ürettiğimiz maskeler ile camilerde işaret dili ile hutbe uygulaması yapılırken bizim maskelerimiz sayesinde artık bu dezavantajlı grupta yer alan cemaat okunan hutbeyi daha iyi anlayabilecek. Böylesine güzel bir olaya vesile olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.