Çankırı’da Yeni Gün
Mazot gübre desteğinin detayları belli oldu! Ziraat Bankası’na taahhütte bulunan çiftçiler mazot gübre desteğini kullanabilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan ‘2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar’ ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemeleri öne çekilerek sistem değişikliğine gidildi.
Söz konusu karar ile ilgili olarak açıklama yapan Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün “Bakanlık olarak çiftçilerimize yeni bir hizmet daha veriyoruz. ÇKS’ye kayıtlı olan hububat (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerimiz, 2023’ün Mart ayı yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek. Destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek, Ziraat Bankası banka kartlarına yüklenecek. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek.” dedi.
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamda, “Buğday, arpa, yulaf, çavdar, tiritikale ve çeltik ürünlerinde çiftçilerin mazot gübre desteğini kullanabilmesi için Ziraat Bankasına taahhütte bulunması gerekiyor. Taahhütte bulunan çiftçiler, mazot gübre desteğini sıfır faizli kredi olarak kullanabilecekler. Destek karşılığı olan para, Başak Kart’a tanımlanacak, çiftçi de Başak Kart’la anlaşmalı işyerlerinden mazot gübre alımı yapacak. Mazot gübre desteği kredisi başakkart üye işyerlerinin dışında kullanılamayacak! Destek avans kredisi şeklinde hesaplara yatırılacak. Sözleşme şartlarını yerine getirmeyen çiftçinin bütün hakları iptal edilecek.” ifadelerine yer verildi.
Muhabir: İlhan Onay
ÇANKIRI GÜNDEMİ
30 Eylül 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
30 Eylül 2023EKONOMİ
30 Eylül 2023BÖLGESEL
30 Eylül 2023BÖLGESEL
30 Eylül 2023BÖLGESEL
30 Eylül 2023BÖLGESEL
30 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.