DOLAR 28,9208 0.08%
EURO 31,4850 -0.1%
ALTIN 1.924,021,84
BIST %
BITCOIN 11419391,92%
Çankırı
10°

KAPALI

06:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yakup Karaman
Yakup Karaman
135 okunma

Yapraklı karantinaya alındı

ABONE OL
10 Nisan 2020 18:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yakup Karaman

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı Valiliği Yapraklı ilçesinin karantinaya alındığını duyurdu.

Çankırı Valiliği tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların yapraklı ilçemiz için bir tehdit unsuru olmasının önlenmesine yönelik olarak, Valimiz Sayın Hamdi Bilge AKTAŞ başkanlığında toplanan Çankırı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. Maddelerine istinaden aşağıdaki kararın alınması uygun görülmüştür.

“İlimiz Yapraklı ilçesine yurtdışından ve diğer illerden çok sayıda vatandaş girişlerinin olması nedeni ile halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrolünü sağlamak amacıyla Yapraklı ilçemizin giriş ve çıkışlarının 10.04.2020 Cuma günü saat 24.00’ten itibaren kapatılarak ilçenin tamamının 14 gün süre ile karantina altına alınmasına, İstisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin alınarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.