DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20713281.16299%
Çankırı
°

SABAHA KALAN SÜRE

145 okunma

Yeşilin ve huzurun başkenti: YAPRAKLI

ABONE OL
22 Şubat 2021 09:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, geçtiğimiz Cuma günü basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Güngör, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve üzerinde çalıştığı projeleri bir sunumla basın mensupları ile paylaştı. Başkan Güngör, basın toplantısında Yapraklı ilçesini “yeşilin ve huzurun başkenti” olarak nitelendirdi.

Çankırı’da Yeni Gün

Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, geçtiğimiz Cuma günü basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Güngör, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve üzerinde çalıştığı projeleri bir sunumla basın mensupları ile paylaştı.

“Yeşilin ve huzurun başkenti”

Yapraklı Belediye Başkanlığına ait Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Çankırı Basını ile bir araya gelerek 2 yıl içerisinde yaptığı ve yapacakları faaliyetleri anlatan Güngör, Yapraklı ilçesini “yeşilin ve huzurun başkenti” olarak nitelendirdi.

“Aziz Türk milletine baş sağlığı dilerim”

Konuşmasına, “Öncelikle mübarek 3 ayların müjdecisi geçmiş regaip kandilinizi kutlar hayırlı cumalar dilerim” diyerek başlayan Güngör gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Başkan Güngör, gündeme dair yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde eli kanlı terör örgütü PKK tarafından acımasızca katledilen 13 vatan evladımıza  ve şimdiye kadar bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve Aziz Türk milletine baş sağlığı dilerim.

Ruhi Kılıçkıran ağabeyden başlayıp Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşime kadar  şehit edilen tüm ülkü şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Malum tüm Dünyayı etkisi altına alıp kasıp kavuran aslında Rabbimin bu milleti uyardığı gözle görülemeyen ama hepimizi evlere hapseden  Covid-19 ismi verilen virüsten kaynaklı hastalığa yenik düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet hala bu illetten kurtulmaya çalışan hastalarımıza Allah’tan şifa diliyorum.

Bu zorlu süreçte en çok emeği olan sağlık personellerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum Allah hepsinden de razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Gündeme dair yaptığı açıklamanın ardından Güngör, Yapraklı için yapılan projelerden bahsetti.

“Biz hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken, arkadaşlarımız işlerine başlamışlardı”

Seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmeye devam edildiğini belirten Güngör, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar olan çalışmalarımızı ve şu anda devam eden çalışmalarımızı, projelendirdiğimiz ve projesi hazırlanan çalışmalarımızı ve seçim zamanı verdiğimiz vaatlerden bahsetmek istiyorum.

Biz göreve geldiğimizde, ayın dördünde mazbatamızı aldık. Biz burada hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken arkadaşlarımız işlerine başlamışlardı. Biz ilk önce mezarlık defin işlerini belediye tarafından ücretsiz yapılacağını söylemiştik. İlk devir aldığımız günden bu güne kadar, mezarlık defin işlemleri belediyemiz tarafından ücretsiz bir şekilde yapılmaya başlandı.

Mezarlık içi yabancı ot temizliği ve mezarlık içindeki ağaçların budama işlemleriyle başladık. Pandemi sürecinden önce Ramazan ayında belediyemiz ve hayırsever hemşerilerimizin desteği ile belediyemiz çok amaçlı salonunda iftar yemekleri veriliyor. Yaklaşık 35-40 aile. Kiminin eşi yok bazı vatandaşlarımız karı koca yaşlılar yemek yapamıyorlar. Maddi durumu olmayan hemşehrilerimiz vardı. Biz burada belediye olarak ve hayır sever hemşehrilerimizin de katkısıyla onlara Ramazan boyunca iftar yemeği verdik. İftar programı düzenledik” şeklinde konuştu.

“İsmail Hakkı Esen Meydanı”

İlçedeki çarşı meydanının adının İsmail Hakkı Esen Meydanı olarak değiştirildiğini söyleyen Güngör, “İlçemiz çarşı meydanı, yani İsmail Hakkı Esen Meydanı ve Çankırı caddesine 6000 m2 sıcak asfalt çalışması yaptık. Meydandaki park belediyemize ait o parkla diğer evlerin arası mesafe olarak bayağı kısaydı. İki araç zor geçer haldeydi. Kamyon yada TIR gelirse tek hamlede dönemiyordu. Biz dedik bu yolu genişletelim daha sonra bir imkan doğdu.

İlçemiz içerisinden geçen gölet tesisimizden Çankırı Acı Çay’a karışan bir deremiz var. Bu derede ıslah çalışmamız olmuştu. DSİ Bölge Müdürlüğümüzle görüştük. Onlardan rica ettik. İlçemiz içerisinden geçen çayın ıslah edilmesiyle alakalı şu an Çankırı yada Kastamonu da ki Çay ıslağı gibi ıslah değil ama çevre duvarları kaldı sadece biraz derinleşti. Biraz genişlettik ıslah çalışmamızı yaptık” şeklinde konuştu.

“Reklamın iyisi, kötüsü olmaz”

Yapraklı’nın ve Çankırı’nın her zaman bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Güngör, “Ben 29 yıldır buradayım burada doğdum burada yaşıyorum. Her zaman bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşünüyordum. Reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabı ne yapabiliriz. İsmimizi nasıl duyurabiliriz. Bi seçim zamanı türkiyenin en genç belediye başkanı olarak ismimiz geçti. Vahe ile Evdeki Mutluluk programı bir özel ulusal TV kanalında yayınlanan program.. Önce Çankırı tanıtımı ardından Yapraklı tanıtımı çekildi. Biz hem Çankırı hende Yapraklı tanıtımından faydalanmış olduk. Çankırı tanıtımı yapıldığı zamanda yine Yapraklı’da bir kaç yerde çekim yapıldı.

İlçe merkezimizde 7 tane cami var. Merkezde bulunan Tahirin Cami dediğimiz caminin yanında 5 tane şahsın arazisi vardı. Biz bu Caminin gerekirse tekrardan yıkılıp yenide yapılarak güzel bir merkezi cami haline getirmek için hemşehrilerimizinde destek sözünü aldık. Böyle bir girişime başladık. Şimdiye kadar 3 tane şahsın 2’sinin arazisini hibe olarak bir tanesinide ücreti mukabilinde devraldık. Belediye bünyesine şu anda iki tane arazi kaldı onlarlada görüşmelerimiz devam ediyor.Projesi çiziliyor. İçerisinde tekrar bir gasilhane olan taziye evi olan camiyle bütün bir proje çizdiriyoruz. İnşallah oda tamamladığında memlekete güzel bir cami taziye evi ve gasilhane kazandırmış olacağız” dedi.

“Bütün kurumları ilaçlattırdık”

Koronavirüs kapsamında ilçedeki bütün resmi kurumların ilaçlandığını belirten Güngör, “Malum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir koronavirüs pandemisi geçiriyoruz. Belediyelerin son bir yıldır en çok yaptığı çalışma bu pandemi ile alakalı Dezenfekte etme meselemiz var. Resmi kurumlar olsun şehir içi olsun. Gelen hemşehrilerimiz olsun maske dağıtımı gerçekleştirdik. Delet bir süre destek vermişti allah razı olsun. Daha sonra tekrardan satışı yapılabilir serbestliği getirildi. Çankırı Valilikten, Çankırı Belediyesi’nden Ankara’ya gittiğimizde de oralardan maske yardım aldık. Bizde elimizden geldiği kadar dezenfekte çalışmalarını yapmaya çalışıyoruz. Malum tüm hemşehrilerimizin sağlığı bizim için önemli onların sağlıklarını hiçe sayamayız. Hastalığı yakalanın hanenin giriş kapısına apartmansa aparman bu yerleri dezenfekte ediyoruz. Hastalıktan kurtulduktan sonra bile kimsenin aklına bir şüphe gelmesin diye rahatça evlerine girip çıksınlar diye dezenfekte çalışmasını devam ettiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Sokak hayvanlarına destek olalım”

İlçenin merkezine ve mahalle girişine yön tabelaları takıldığını belirten Güngör, “İlçemizde trafik güvenliği açısından riskli olanlar yollara Trafik güvenlik aynaları takılmıştır. Çankırı’da görüyordum. Çankırı’da bazı noktalarda bu trafik aynalarının çok faydalı olduğunu gördüm. Ocak başkanlığı yaparkende bir kaza geçirmiştim. Kaza geçirmiş biri olarak bu aynaların ne kadar önemli olduğunu anladım. İlçemizinde kör nokta diyebileceğimiz 5 noktası bu aynalardan taktık” şeklinde konuştu.

Cadde ve sokakların belediye araçları ile dezenfekteli su ile yıkandığını vurgulayan Güngör, “İlçemizin belirli noktalarına sokak hayvanlarının  aç kalmaması için mama ve su kapları koyulduk. Vatandaşlarımızada duyurduk sağ olsunlar onlarda bize destek oldular. Bir müddet mama alımında yardım ettiler. Yemek artıklarını çöpe atmayın bu kaplara koyun sokak hayvanlarına destek olalım” ifadelerine yer verdi.

Akyazı’da hayır sever vatandaşların belediyeye verdiği arsasının üzerine Akyazı Mahallesi imam ve taziye evinin yapımına başlandığını söyleyen Güngör, “İğdir Mahallemizin imam evine tadilat yapılmıştır. Mahallede tehlike arz eden noktalara perde beton çekilmiştir” dedi.

Pandemi sürecinde halka maske ve eldiven dağıtıldığını da söyleyen Güngör, “İlçemizin belirli noktalarına sokak hayvanlarının yemesi için mama ve su kapları koyuldu. İlçemizin belli noktalarına sokak hayvanlarının yemesi için bayat ekmek kutuları koyuldu” dedi.

Başkan Güngör, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın vermiş olduğu 250.000 TL’lik hibe desteği ile 7000 m2 kilit parke ve 5000 m bordür alınarak ilçenin; Aşağı, Yukarı, Camikebir, Kavak, Akyazı ve İğdir mahallelerine kilit parke ve bordür döşendiğini belirtti. Ayrıca Güngör, bakanlıktan alınan destek ile birlikte 48 adet çöp kovası alınarak ilçenin uygun yerlerine konulduğunu da söyledi.

Çarşı meydanında bulunan parkın çevre düzenlemesinin yapıldığını ifade eden Başkan Güngör, Yapraklı-Kavak yolu arasının bozuk yollarının düzenlemesinin yapıldığını dile getirdi. Ayrıca Yapraklı-Buluca yolu arasına 1500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapıldığını ve bu yürüyüş yoluna güneş enerjili aydınlatma armatürleri takıldığını belirtti. Güngör, çayiçinden yayla yoluna kadar da yürüyüş yolu ilave edildiğini söyledi.

Çankırı Belediyesi tarafından Yapraklı Belediyesi’ne damperli kamyon hibe edildiğini vurgulayan Güngör, “Araç envanterimizde biz göreve geldiğimizde 16 tane araç vardı. Araç ihtiyacımız varmışdı evet vardı. Nasıl karşılayabiliriz. Ne yapabiliriz derken bir arayış içerisine girdik. Bu arayışlarımız sonucunda Çankırı Belediye Başkanımızla görüşmelerimiz neticesinde bir tane damperli kamyon hibe olarak aldık Çankırı Belediyemizden. Yine hibelere gelince konu, Manisa Büyükşehir Belediyemizden de bir adet kepçe aldık” şeklinde konuştu.

“Su Kaçak Tespit cihazı aldık”

İlçede meydana gelen su patlaklarına hızlı müdahale edebilmek ve su patlağının yerini doğru tespit edebilmek için Su Kaçak Tespit cihazının alındığını söyleyen Güngör, “İlçemize bizim seçimden önce söz verdiğimiz bir alt yapı sıkıntımız vardı. Tüm vatandaşlarımızda bu alt yapı sıkıntısından şikayetçiydi. Alt yapıyı değiştirebilirmişiz diye biz SUKAP’la olsun İller Bankasıyla olsun görüşmelerimizi yaptık. İller Bankası yaptığı hesaplamada Yapraklı’nın içme suyu alt yapısı 6 milyon TL tutuyor. Bunu SUKAP üzerinden yaptığınızda bunun 3 milyon TL’si hibe diğer 3 milyon TL’yide kredi olarak veriyor. Tabi bu fiyat yine dediğim gibi bizim belediye bütçemizi aşan bir fiyattı. Ama biz baktık ki bizim su patlaklarımız ana hat üzerinde değil. Nadir patlak oluyor. Ben göreve geldim geleli ana hatta 3 kez su patladı. Her gün patlayan yerler her gün ana hattan evlere giden borular onunda sebebi Alt yapının 30 yıl önce yapılması. Alt yapı o zaman yapılırken Ana boru belediye tarafından karşılanmış fakat ana borudan hanelere giden borular hane sahiplerine aldırılmış. Tabi vatandaşta o dönem hangisi ucuzsa o borudan kullanılmış. İyi kaliteli borularda sıkıntı yaşamıyoruz. Bizim şu anda belediye bütçesi olarak alt yapıya girme şansımız olmadığı için günü kurtarmıyoruz. Günü kurtarmak için yapmıyoruz hiçbir çalışmamızı. Patlak mı verdi? Ana hattan itibaren haneye kadar olan boruyu değiştiriyoruz. Hem alt yapımızı yenilemiş oluyoruz bu vesileyle hem daha az gider oluyor.

Biz bu süreçte malum bazen Çankırı’da denk geliyorsunuz. Su yüzde değilde toprağın altına doğru bir yol bulursa bu patlağı bulma şansınız yok. Ama yüzeyde biz görmesek vatandaş görüp haber veriyor. Bizim bu şekilde yer altına akan çok kaçağımız vardı. Çankırı Belediyesi’nden destek aldık bu konuda onların bir kaçak tepiş cihazı var. 7 Defa çağırdık 7’sinde de geldiler Allah razı olsun. 7’sinde de nokta atışı buldular. Cihazın aynını SUTEK’in fuarında bir firmada bulup 30 bin TL karşılığında aldık. Cihazı aldığımız günden bu güne kadar 25 tane su patlağı bulduk. İlçemizde meydana gelen su patlaklarına hızlı müdahale edebilmek ve su patlağının yerini doğru tespit edebilmek için Su Kaçak Tespit cihazı aldık.

Kaptaj ve su yollarının bakımı yapılarak kaynaktan gelen suyumuzda meydana gelen kaçakların önüne geçtik” ifadelerine yer verdi.

İlçenin alt yapısının eskimesinden dolayı meydana gelen su patlakları hızlı bir şekilde belediye personeli tarafından onarılıp kısım kısım eskiyen su hatlarının borularının yenilendiğini dile getiren Güngör, ilçenin Aşağı Mahalle Gülbahar Hatun Caddesi’ne otobüs durağı yapıldığını da vurguladı.

Belediyenin birilerindeki büro malzemelerinin yenilendiğini söyleyen Güngör, ilçeye 2 adet oyun parkı alındığını ve ilçede uygun görülen yerlere kurulacağını da dile getirdi.

“Tehlike arz eden yapıları yıkıyoruz”

İller Bankası’ndan 1980 metre koruge boru alındığını ifade eden Güngör, Kavak Mahallesi’ne kına evi yapılarak mahallenin hizmetine sunulduğunu da söyledi.

İlçenin belli noktalarına sokak hayvanlarının yemesi için bayat ekmek kutuları konulduğunu belirten Güngör, ilçedeki tehlike arz eden yapılar ile ilgili de konuştu. Başkan Güngör, “İlçemizde tehlike arz eden eski yapılar var. Malum hepiniz Yapraklı’yı az çok biliyorsunuz. Binalar bizim yapılarımız bayağı eski durumda Allah’ın izniyle biz göreve geldiğimiz günden bu yana belirlediğimiz yerler var. İnceliyoruz ve hakikatten bu yapı tehlike arz ediyor bu yapıların yıkım kararını alıyoruz. Mülk sahiplerine bildiriyoruz. Mülk sahiplerine 15 gün süre veriyoruz. 15 gün içerisinde bize cevap vermezlerse bir 15 gün daha veriyoruz siz yıkmıyorsanız biz yıkacağız. Yıkım masrafımız bu kadar masrafında %25 fazlasıyla bunu mülk sahibine bildirip yıkımını gerçekleştiriyoruz” diyerek tehlike arz eden binaların kalmayacağını da dile getirdi.

“Yapraklı TOKİ başvuruya çıkacak”

İlçe stadında spor tesis binası yapımına başlandığını ve halı saha tadilatının sürdüğünü dile getiren Güngör, ilçede yapılması planlanan TOKİ ile ilgili olarak da sona gelindiğini söyledi. Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, “İlçemize TOKİ kazandıracağız diye bir söz vermiştik biz. Yapraklı ilçesinde bu güne kadar hiç TOKİ olmadı. Ve aşırı derecede de konut ihtiyacı var. Bizim burada kendi hemşehrilerimizden ziyade memur çalışanlarımız Çankırı’ya gidip geliyorlar, Çankırı’da kalıyorlar. Çankırı’nın daha genel  daha aktivite yapabilme, o da bir etken ama, burada da kaloriferli daire olmayışı çalışan personelleri bir şekilde Çankırı’ya itiyor. Dışarıda ilçemizin yaşlıları var, ilçeye getiremiyoruz. Yazın geliyor evi var ama kışın sobayı nasıl yakacağım diyor. Kaloriferli daire ihtiyacı oluyor. TOKİ Başkanımızla görüştük durumu kendisine arz ettik. Olumlu konuştu, dün de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın ziyaretinde sayın bakanımızdan Yapraklı TOKİ’nin başvuruya çıkılacağı sözünü aldık. Allah’ın izniyle bütün çalışmaları TOKİ tarafından tamamlandı. İmar biriminde finansal daire başkanlığı tarafına geçti. Bunu da Bakan Bey’e ilettik. Bakan Bey de tamam Yapraklı’ya TOKİ’yi kazandıralım inşallah dedi” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.