DOLAR 32,4024 -0.08%
EURO 34,6470 -0.51%
ALTIN 2.392,12-1,75
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1953598-4.20561%
Çankırı
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

377 okunma

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

ABONE OL
21 Aralık 2020 10:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Çankırı’da Yeni Gün Gazetesi olarak, siyasi partilerin il başkanları ile birlikte 2020 yılı değerlendirmesini yapmak ve güncel konuları ele almak üzere yaptığımız röportajda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik yer aldı.

Gazetemiz Yazarı Fatih Karamaz tarafından gerçekleştirilen röportajda Çelik, pandemi sürecinden dolayı ertelenen projelerden ve merak konusu olan yeni Devlet Hastanesi’nin yapılması ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

“AK Parti olarak her zaman için söz veren ve sözünü tutan bir partiyiz”

Söz veren ve her zaman sözünü tutan bir parti olduklarını dile getiren AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, “Pandemi sürecinden dolayı ihalesi geciken projeler de oldu. Örneğin; Şabanözü-Çubuk yolunun ihalesi Mart ayı içerisinde gerçekleşecekti. Pandemi sürecinde bütün ihalelerin durması hasebiyle 2020 yılı içerisinde başlayamadık. 2021 yılı başlarına ertelendi. Bu proje tabi o zaman bakanımızın da söz verdiği gibi daha önceden de bizim de sözümüz. Ve biz gerçekten AK Parti olarak her zaman için söz veren ve sözünü tutan bir partiyiz. Hiçbir zaman için hiçbir sözümüzün geri kalması gibi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız müsterih olsun”

En çok merak edilen konulardan birisi olan yeni devlet hastanesi konusunda açıklamalarda bulunan Çelik, “Halkımızın en çok merak ettiği konulardan birisi de devlet hastanesi konusu. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Yer belirleme ile ilgili daha önceden Ballıca Mevkii’nde yurtların olduğu alanda binaların yıkılarak arazinin sağlık alanı olarak hastaneye tahsis durumu söz konusuydu. Buna ilişkin olarak zemin etüdü çalışmaları gerçekleştirildi. Zemin etüdü sonrasında da arazinin bozkır formasyonu olduğu ve jipsli toprak olması hasebiyle yapılaşmaya uygun olmadığı yönünde bir rapor verildi. Bunun üzerine de biz zaman kaybetmeden, buna ilişkin olarak bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hastanenin yeri ise tam netlik kazanmadı. Yeri devlet hastanesine yakın bir yer de olabilir, halkın rahat ulaşabileceği bir alan da olabilir. Bu konu tam net değil” ifadelerine yer verdi.

“İnşallah en kısa zamanda halkımıza müjdeyi veririz”

Devlet hastanesinin yapılması için gece gündüz uğraştıklarını belirten Çelik, “Devlet hastanesi konusu da bizim sözümüz. Bu sözümüzü de yerine getirmek için gece gündüz uğraşıyoruz. Hiçbir şekilde bu yatırımın Çankırı’dan gitmesi gibi bir durum söz konusu bile değil. Ancak bürokrasi, altyapı çalışmaları ve zemin etüdü çalışmaları biraz vakit aldı. Biz bu noktada da halkımızdan özür diliyoruz. Bizden kaynaklanan bir durum değil ama bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. İnşallah en kısa zamanda, 2021 yılı içerisinde temelini atmak için de gayret gösteriyoruz. Şu anda bekleyen işler içerisinde en çok üzerinde çalıştığımız ve en çok gayret gösterdiğimiz konu hastane konusu. Bunu da en kısa zamanda faaliyete geçirmek için uğraşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda halkımıza müjdeyi veririz diye ümit ediyorum” dedi.

“Herhangi bir sıkıntımız yok”

Eski devlet hastanesinin pandemi hastanesi olarak tahsis edilmesinin şu anda zor olduğunu ifade eden Çelik, “Eski devlet hastanesini pandemi hastanesi olarak ayırmak gibi şu anda bir gündem yok. Çünkü bu hastalığın en büyük zarar verdiği yer akciğerler ve solunum noktasında. Buna ilişkin olarak da hastalarımıza oksijen verilmesi gerekiyor. Tesisat da yeni olması gerekiyor. Şu andaki hastanemiz de bu konuda yeterli. Hasta sayısı ve hastalara cevap verme konusunda herhangi bir eksiği yok. Bu nedenle de teknolojik bir durumun öncelikli olması hasebiyle eski hastanenin yenilenmesi ve pandemi hastanesi olması şu an için zor. Başka şekilde değerlendirme yapılabilir. Mevcut durumda da, daha önceden halk eğitim binası olan yer, hastanemize tahsis edildi. Oraya da hastanenin bir kısım idari birimleri ve polikliniklerin sevk edilmesi ile de hastanede yeni yer açılımları oluyor. Yani ilerleyen aşamalarda, Allah korusun pandemi ile ilgili daha fazla sayılar olması durumunda da, buna ilişkin olarak çalışmalarımız ve planlarımız hazır. Vatandaşlarımız bu konuda da müsterih olsun. Herhangi bir sıkıntı durumu söz konusu değil. Hem hastane yöneticilerimiz hem de Sağlık Müdürlüğü’müz var gücü ile çalışıyorlar. Şu anda yatak sayısında olsun yoğun bakım olsun herhangi bir sıkıntımız yok” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.