DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,7046 -0.99%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 2061834-0.21607%
Çankırı
10°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

93 okunma

Belediyeye Ait Müzeler Ücretli Oluyor

ABONE OL
24 Haziran 2019 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Belediye bünyesinde bulunan Radyo ve İletişim Müzesi, Tarihi Çamaşırhane ve İl Özel İdaresi tarafından Çankırı Belediyesine işletme amaçlı tahsis edilen Tuz Mağarası girişleri ücretli oluyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Belediye meclis toplantısında belediyeye ait müzelerin ücretli olması konusu ele alındı.

Belediye bünyesinde bulunan Radyo ve İletişim Müzesi, Tarihi Çamaşırhane ve İl Özel İdaresi tarafından Çankırı Belediyesine işletme amaçlı tahsis edilen Tuz Mağarası girişleri ücretli oluyor.

Gerçekleştirilen meclis toplantısında Müzeler ve tuz mağarası giriş ücreti konusunda Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün teklif yazılarının müzakere edildi.

Belediye bünyesinde bulunan Radyo ve İletişim Müzesi, Tarihi Çamaşırhane ve İl Özel İdaresi tarafından Çankırı Belediyesine işletme amaçlı tahsis edilen Tuz Mağarası girişlerinin ücretli olması ve ücretlerin belirlenmesi için belediye encümeni yetki verilmesi konusu kabul edildi.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Bence buralar ücretli olmalı” dedi.

Bir çok ilde turizm amaçlı yerlerin ücretli olduğunu da aktaran Başkan Esen, “Oralara İrfan bey ve sonrasında Hüseyin bey çok güzel emekler sarf etmişler. Ama tatil amaçlı şehir dışına gittiğimizde, birçok yere bedel ödeyerek giriyoruz. Özellikle Tuz mağarası yapıldıktan sonra böyle bir şey düşünülmüştü geçmiş dönemde fakat başlanılmadı. Biran evvel başlanılmalı. Belediyemize de bir katkı sağlar. Bayramda Tuz mağarasına binden fazla kişinin geldiği söyleniyor” dedi.

“Eğer ücret alınacaksa ona göre bir hizmet verilmeli” diyen bir çok meclis üyesi, “Yoksa vatandaş ücretini verdikten sonra istediği hizmeti alamayınca memnun olmuyor. Buda kötü bir reklam oluyor” dedi.

Ücretin ne olacağı konusundaki sorulara ise, herkesin rahatlıkla yararlanabileceği makul bir ücret olabilir denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.