DOLAR 32,4227 -0.02%
EURO 34,8141 -0.14%
ALTIN 2.427,62-0,29
BIST 10.082,771,69%
BITCOIN 20685681.48647%
Çankırı
19°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

94 okunma

CMK Uygulamarı Eğitim Semineri yapıldı

ABONE OL
18 Kasım 2019 09:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Türkiye Barolar Birliği ve Çankırı Barosu tarafından organize edilen CMK Uygulamarı Eğitim Semineri geçtiğimiz cumartesi günü 100.Yıl Kültür Merkezinde yapıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında seminer sorumlusu TBB Eğitim Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şadan Tuturmlu ve eğitmenler Başakşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Feridun Yenisey, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’den Doç. Dr. Seydi Kaymaz, Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’den Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kızılarslan sahneye davet edildi.

Ardından Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasında Köroğlu, “Değerli hocalarımza tuz’un başkenti Yarenler şehri Çankırı’ya hoşgeldiniz diyorum.

Bildiğimiz gibi hukuk   disiplindir ve disiplinin en önemli ayağı usül zaten eskiden üslupbu bilen sonucu alır. Esas her zaman öğrenilebilir ama usulü her daim katılımcıların yaptığı işten dolayı bilmesi gerkmektedir.

Tabi bizim ülkemizde yasalar çabuk doğuyor, çabuk gelişiyor, çabu ölüyor ve bunun içerisinde her gün yeni bir yasa silsilesi ile bazen adına torba yasalar diyorlar, Bana göre çuval çuval yasalar çıkıyor ve bu konuda bizim de kendimizi yenilememiz kendimizi eğitmemiz gerekiyor.

Çankırı Barosu olarak bizler bilmediklerimizi öğrendik bildiklerimizi öğretmek topluma değer vermeye yoluyla hareket eden bir baro yuz. O nedenle bugün Türkiye Barolar Birliği kanadıyla Şadan hanım da aranızda. Bu semineri gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Seminer sorumlusu TBB Eğitim Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şadan Tutumlu’nun konuşmasıyla başlayan seminerde konuşmaya yapan Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kızılarslan, “Konuşmalarına başlamadan önce Şimdiye 1980 li yılında Kastamonu’nun küçük bir ilçesinde aynı hemen hemen Kastamonu Çankırı devre kendi o benim ikinci Kadar çok severim ki bu bölgenin insanı her sene üçbeş kere gelir giderim Çankırı yolunu ezbere biliyorum, tabi bir şey olunca Çankırı bir eğitim çalışması olunca sayın hocam Sağolsun bize lütfettiler ben buna karşı çıkmam mümkün değil hatta Pas de hatta babamı beyin ameliyatı yanına yatırdık gece 4:30’da çıktık falan filan Gideyim 1.02 kelime de ben edeyim dedim dostlar en azından bir faydamız olur dedim efendim elbetteki şu an karşımda gördüğümüz kişiler az sonra anlatacaklarım muhatabı değiller mutlaka ki bu konuda çok iyi biliyorlar işte hem eğitimleri şu an uygulamalı eğitimleri tecrübelerinin izlenimleri ile belki size katacağımız çok şeyler var buna inanıyorum ama ben uzun yıllar, Bu bölgeyi saymazsak Güneydoğu’da çalıştım doğu Karadeniz’de daha sonra Yargıtay hakimliği yaptım savcılıkta yaptım sonra Ankara’da bir sürü büroda değişik değişik işler yaptım sonuçta emekli oldum. Başka bir noktaya geçtim öğretim üyeliğine geçtim ama yedi senelik avukatlık mesleğimiz var bunda mütevazi gösterdiğime bakmayın ama Hakkatten Türkiye’nin belli belli önemli davalarında bir takım şeyler yaşadım özellikle erko ergenekon şimdi de bir takım şeyleri görüyorum ama şunu anlatmak istiyorum işin neresinde olursanız olun yanında sağında solunda ha önünde arkasında mutlaka hukukun Belli noktalarında bir ana düzeni ihtiyacı var yani hukuk emniyet müdürümüz ve biz bir puzzle’ın parçalarıyız evet puzzle’ın parçalarıyız güzel bir tanımlama bu Her birimiz bir yerini tamamlıyoruz sistemin ama bu tamamladığımız yerin bizi bir araya getiren çok güçlü bir ortak paydanın olması lazım kaynaştığıcı malzemenin olması lazım”dedi.

Seminer diğer konuşmacıların anlatımlarıyla devam etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.