DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20549912.80258%
Çankırı

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

126 okunma

Sosyal uyum projesi 1. Sırada

ABONE OL
16 Ocak 2020 10:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün

Ülkemizde yaşayan sığınmacı ve mülteci çocukların topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile yabancı uyruklu çocuklarımız arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği iş birliğinde “Sosyal Uyum Programı” başlatılmıştır.

Bu Program ile çocukların sosyal uyum problemlerini en aza indirmek, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıklarını arttırmak, haklarına uygun bir yaşam sürmelerini sağlamak ve aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamda Çankırı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Sosyal Uyum Programına 6,7,8. sınıf öğrencilerin tespiti yapılmış ve bu çocukların topluma uyumu konusunda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmiştir.

2019 yılında Sosyal Uyum Programı kapsamında yapılan 292 etkinlikle 5696 çocuğa ulaşarak nüfus yoğunluğu baz alındığında Türkiye sıralamasında Çankırı ili 1. sırada yer almış olup Çankırı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bir başarıya daha imzasını atmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım Türkiye’de yaşayan sığınmacı ve mülteci çocukların, çocuk hakları ile çocuk komiteleri ve Okul Destek Projesi aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platform oluşturulması amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği iş birliğinde “Sosyal Uyum Programı” başlatıldığını, mülteci ve sığınmacı ailelere Milletimizin gereken misafirperverliği gösterdiğini dile getirerek İl Müdürlüğümüz kapsamında Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla yürütülen Sosyal Uyum Programı’ kapsamında nüfus yoğunluğu baz alındığında Türkiye sıralamasında Çankırı ilini 1. Sıraya taşıyan başta Sosyal Hizmet Merkezi müdürümüz Abdülkadir SUCU, müdür yardımcımız Fatih Çakır ve Sosyal Uyum Programı koordinatörleri Ferda Çağlar ve Öznur Akyol’a teşekkür ederim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.