AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı Milletvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu, “Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in müjdesine nail olarak bir çağ kapatıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ediyorum.
İstanbul’umuzu ve cennet vatanımızı bizlere emanet eden şanlı ecdâdımızdan Allah ebediyen razı olsun” dedi.
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ise yayınladığı mesajda, “İstanbul’un Fethi’nin 568. yıl dönümünü kutluyor, 21 yaşında dünya tarihini değiştiren Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek ecdadın izinde olduklarını ifade etti.
Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu’da, “Yıkılmaz denilen duvarlar yıkılmıştı. İnancın karşısında
yenilmez denilenler teslim olmuştu. O şanlı orduya kolay değildi Fatih olabilmek, Fatih kalabilmek. Kolay değildi İstanbul olabilmek.
Şanla şerefle çağ kapatıp, çağ başlatan İstanbul’un Fethi’nin 568. yılı kutlu olsun” diyerek fethin tarihimiz açısından önemi vurgu yaptı.
Ak Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, Peygamber efendimizin övgüsünü kazanan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmed Han ve kutlu ordusunu rahmet, minnet ve dualarla andıklarının dile getirdi. Ayrıca STKve Çankırı bürokrasisi de İstanbul fethinin 568. yılını kutlayan mesajlarla Fatih’i ve ecdadı dualarla ve minnetle andıkları mesajlar yayınladılar.
ÇANKIRI GÜNDEMİ
01 Nisan 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
01 Nisan 2023EKONOMİ
01 Nisan 2023BÖLGESEL
01 Nisan 2023BÖLGESEL
01 Nisan 2023BÖLGESEL
01 Nisan 2023BÖLGESEL
01 Nisan 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.