DOLAR 32,3819 -0.18%
EURO 34,8041 0.15%
ALTIN 2.432,99-0,22
BIST 9.954,560,39%
BITCOIN 2017816-2.32163%
Çankırı
19°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

120 okunma

ÇAYASAD Yazarlık Okulu çalışmalarına başladı

ABONE OL
14 Haziran 2021 10:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği  (ÇAYASAD) tarafından düzenlenen online yazarlık okulu çalışmalarına başladı.15-20 yaş arasındaki katılımcıların eserleri üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda oluşturulan otuz kişilik çalışma grubu ÇAYASAD Başkan Yardımcısı Yüksel Arslan, yönetim kurulu üyesi Mehmet Akif Demirelli  ve eğitimci Zeynep Kırkpınar organizesinde  faaliyetlerine başladı.

Altı edebi türde atölye çalışması yapacak olan genç katılımcılar önce edebiyat ve sanat üzerine şair ve yazar Ercan Yılmaz ile “okumak, yazmak ve yaşamak üzerine” konulu bir söyleşi gerçekleştirdiler.  Kitap, şiir, deneme, yazı, okuma ve okumada nitelik gibi edebiyat ve sanat üzerine çok farklı konularda yapılan söyleşiye öğrencilerin ilgisi ve katılımı oldukça yoğundu.   Karşılıklı soru-cevap ve katılımlarla zenginleşen söyleşide şair ve yazar Ercan Yılmaz çalışma grubunda yer alan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Gençlerin ellerinde mutlaka kalem ve defterle gezmeleri, okumanın kitaba dokunarak yapılması ve sürekli yazmak gerektiğine, okurken nitelikli eserler seçmek gerektiğine vurgu yaptı ve edebi türler ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Söyleşi esnasında “Ortaçağda İslâm dünyasında 10 milyon mevcutlu dev kütüphanelerin varlığından söz edilirken, 10. asırda hem derlemelerin zenginliği hem de kütüphanecilik yöntemleri bakımından Avrupa kütüphaneciliğinden 200-300 yıl ileride olduğumuza” dair önemli bilgilerde verildi. “Yazının, elin uzantısı olduğu ve bu bakımdan neredeyse biyolojik olduğunun düşünülebileceği ve  doğrudan doğruya vücuda bağlı iletişim teknolojisi olduğu”  gibi ilginç yaklaşımlarda ortaya kondu.

Sosyal medyanın birçok şeyi yaraladığı gibi şiiride şiirsizleştirdiği, slogan ya da aforizmaya dönüştürmesinin yanında her bayalığın şiir olarak da algılanma tehlikesine dikkat çekildi. ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım “ çalışma grubunda yer alan gençlerimiz çok isteki ve çok heyecanlı. Bu çalışma ile bizlere onların heyecanlarına ortak olarak edebi ve sanat alanındaki yeteneklerinin ve tecrübelerinin gelişmelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki bu gençler arasından ileride bu alanda çok başarılı isimler çıkacaktır. Yazarlık okulumuz için yoğun bir şekilde emek veren ve organizasyonları ve faaliyetleri düzenleyen Yüksel Arslan başta olmak üzere Mehmet Akif Demireli ve Zeynep Kırkpınar hocalara ve bu söyleşide bizimle beraber olan Şair ve Yazar Ercan Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi.  ÇAYASAD yazarlık okul Temmuz ayının ilk haftasında atölye çalışmalarına çeşitli şair ve yazarların desteği ile başlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.