DOLAR 32,2058 -0.01%
EURO 35,0084 -0.02%
ALTIN 2.518,860,74
BIST 10.739,570,90%
BITCOIN 22248943.80298%
Çankırı
17°

HAFİF YAĞMUR

03:29

SABAHA KALAN SÜRE

Değirmenci, “Eğitim çalışanları olarak şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”
332 okunma

Değirmenci, “Eğitim çalışanları olarak şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”

ABONE OL
10 Mayıs 2024 16:57
Değirmenci, “Eğitim çalışanları olarak şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı’da Yeni Gün
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Çankırı Şubesi’nce, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde Irak asıllı Y.K. tarafından, okuldan atıldığı gerekçesiyle Lise Müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesine tepki amaçlı, basın açıklaması gerçekleştirildi.
Karatekin Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasında Eğitim Bir Sen Çankırı Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Ahmet Tuğrul Değirmenci, “Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz” dedi.
Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya geldiklerini belirten Değirmenci, İstanbul Etüsultan’da eski bir öğrenci tarafından silahlı saldırı sonucu vefat eden İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı dileklerinde bulundu.
Şiddet olaylarına karşı tedbir alınması için yetkililere yıllardır çağrıda bulunduklarını dile getiren Değirmenci, “ Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımlar ivedilikle atılmalı; eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.
Sendika olarak, geçen yıl hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep ettiklerini fakat gereğinin yapılmadığını belirten Değirmenci, “O gün gereği yapılsaydı belki bugün daha farklı konuşmak mümkün olacaktı. Genel Başkanımız Ali Yalçın ile görüşmesinde Sayın Bakanın meslek kanununa ilişkin yeni düzenleme konusunda kullandığı ‘şiddete karşı yasal düzenleme’ ifadelerini son derece kıymetli buluyoruz. Bunun bir an evvel hayata geçmesinin takipçisi olacağız.” İfadelerine yer verdi.
İş bırakma eylemi ile eş zamanlı olarak 1 hafta sürecek (10-17 Mayıs tarihleri arasında) dilekçe kampanyasını da başlattıklarını vurgulayan Değirmenci, “Son birkaç yılda yaşanan hadiselere bakıldığında görülecektir ki, şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, ne yazık ki yaygın bir toplumsal sorun hâline gelmiş; eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünkü ilgisizliğin sonucu olmamalıdır. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir.” Sözlerini kullandı.
Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükellef olduğunun altını çizen Değirmenci, “Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz.” İfadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Muhabir: Ünzüle Yeşil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.