Çankırı’da Yeni Gün
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Katar’da bulunan 162 Türk vatandaşı, ülkeye getirilerek Çankırı’da bulunan Sabiha Anne Öğrenci Yurduna yerleştirildi.
Çankırı’da Karantina Altına Alındılar
Katar’dan gelen Türk vatandaşları Çankırı’da karantina altına alındı.
Otobüslerden sosyal mesafeyi koruyarak inen yolcular, ekiplerinin sağlık kontrolünden geçirildi.
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Katar’da bulunan 162 Türk vatandaşı, ülkeye getirilerek Çankırı’da bulunan Sabiha Anne Öğrenci Yurduna yerleştirildi.
Saat 21:10’da Ankara’ya inen uçakta yer alan 162 kişilik kafile, sağlık ekiplerince kontrol edildikten sonra otobüslerle sıkı karantina tedbirleri altında havaalanından alınarak Çankırı’da konaklayacakları yurda getirildi. Aynı uçakta yer alan 50 yolcu ise Yozgat iline nakledildi.
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yurt dışındaki Türk vatandaşları Türkiye’ye getirilmeye devam ediliyor. Bu tedbirler kapsamında Katar’dan kalkan uçakla Ankara Esenboğa Hava Alanı’na getirilen 162 kişi, buradaki kontrollerinin ardından kara yoluyla Çankırı’ya getirildi. Çankırı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sabiha Anne Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen vatandaşlar, burada 14 gün boyunca gözetim altında tutulacak.
Ateşleri ölçülen, elleri dezenfekte edilen, eldiven ve maske verilen ve genel karantina kuralları anlatılan vatandaşlar, özel kıyafetli ekipler tarafından yurtta kalacakları odalara götürüldü.
Yurtlarda 14 gün gözlem altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları, Çankırı Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kızılay tarafından karşılanacak.
Çankırı’da yurt dışından gelecek öğrencilerin kalacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları dezenfekte edilerek 14 gün süreyle karantina/gözetim altı süreci için hazır halde tutuluyor. 162 kişi, 14 gün boyunca burada karantinada tutulacak. Çankırı’da yeni gelen karantina yolcusu ile birlikte toplamda 424 vatandaş KYK yurtlarında karantina altında tutuluyor.
ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Eylül 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Eylül 2023EKONOMİ
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023BÖLGESEL
29 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.