Çankırı?da Yeni Gün
Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü ?Kitap Şenliği? programı düzenledi. Dün Saat 10:00?da Çankırı Karatekin Parkında başlayan etkinliğe Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Açılışın ardından Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk konuşma yaptı, konuşmasında;
?İl Milli Eğitim müdürlüğü olarak öğrencilerimize kitap ve okuma alışkanlığı kazandırmak onlara kitap sevgisini aşılamak amacıyla kitaplar çevrimiçi projesi hayata geçirilmiştir. Her okul kademesi için çeşitli etkinlikler planlamıştır. Bugün açılışını yaptığımız okul öncesi kitap şenliği, yeni aramıza katılan yavrularımıza kitapları sevdirecek , onlarla bir arada olmalarını sağlayacak bir etkinliktir.
Kitaplar her yaşta, her kademedeki öğrencinin ucunda bulunması gereken kaynaklardır. Öğrenci öğretmen ve belli etmeden her yaşta insanın kitaplarla birlikte olması gerekmektedir. Kitaplar insanların hayal gücünü geliştirecek bir çok yeni bilgi edilmesini de sağlamaktadır.
Kitap okuma alışkanlığı erken yaşlarda edilmelidir. bugün burada olan öğrencilerimiz okul öncesi okullarımızda ve sınıflarımızda eğitim gören yavrularımızdır. aileleri ile birlikte ilk kitaplarımı oluşturmuşlar ve sizlerin beğenilerine sunmuşlardır. Çocuklarımızın eğitimi için ailelerin ilgisi ve desteği önem arz etmektedir. ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak ileride kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş bireyler yetiştirmek için okul öncesi dönemden başlayarak kitapları sevdirmek onlarla vakit geçirmek gereklidir.
Bugün burada ilimizde eğitim öğretim faaliyetleri gerçekleştiren 12 okul öncesi eğitimi kurumumuza ait eserler sergilenecektir. Keçeden, plastikten, kumaştan ve eldeki birçok değişik malzemeden 600?ü Aşkın kitap velilerle öğrencilerimiz tarafından bin bir emekle hazırlanıp sunulmuştur.
Öğrencilerimize ömür boyu katkı sağlayacak şartlarının oluşturulmasında yavrularımıza kitapları sevdirmek için emek veren yönetici öğretmen ve velilerimize kurumu ve şahsım adına teşekkür ediyorum? dedi.
Daha sonra öğrencilerin öğretmenleri ile hazırladıkları gösteriler velilere ve diğer öğrencilere sergilendi, gösterilerin tamamlanmasının ardından her öğrencinin el emeği olan Keçeden, plastikten, kumaştan tasarlanıp dikilip kimi zamanda yapıştırarak yaptıkları kitaplar sergilendi.
Serginin ardından Kitap okuma etkinliği yapıldı.
ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Mayıs 2023ÇANKIRI GÜNDEMİ
29 Mayıs 2023EKONOMİ
29 Mayıs 2023BÖLGESEL
29 Mayıs 2023BÖLGESEL
29 Mayıs 2023BÖLGESEL
29 Mayıs 2023BÖLGESEL
29 Mayıs 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.